OKTOBERBARNA OG STORTINGET

Listhaug advarer mot liberalisering

Frp beskylder Ap for «værhanepolitikk».

DIREKTE: Karin Andersen og Lars Haltbrekken fra SV, legger fram representantforslag om å iverksette umiddelbar stans i all assistert retur og tvangsretur av ... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Senterpartiet besluttet tirsdag formiddag å støtte Arbeiderpartiets forslag om at asylsaker fra unge afghanere skal vurderes på nytt.

Forslaget fra Ap ligger dermed an til å få flertall.

Det innebærer at lle som kom til Norge som enslige mindreårige enslige asylsøkere mellom 16 og 18 år, og som er vedtatt returnert til internflukt siden 1.oktober i fjor, skal få sakene sine revurdert.

«Stortinget ber regjeringen sørge for at alle saker med vedtak fra og med 1. oktober 2016 og frem til i dag, som gjelder enslige mindreårige asylsøkere som er henvist til internflukt og som har fått midlertidig opphold, blir vurdert på nytt», sier Ap-forslaget.

- Undrende

Frp-statsråd Sylvi Listhaug er kritisk.

- Nå har Ap gått vekk fra den strenge og ansvarlige linjen i asylpolitikken, og mener det motsatte av det de sa kun for fem dager siden. Forrige uke sa Jonas Gahr Støre at han var bekymret for signaleffekten for forslaget fra SV og ville stemme dette ned. Nå foreslår Ap å liberalisere dagens regelverk, sier Listhaug i en uttalelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer