Listhaug brukte det omstridte terrorbildet UTEN tillatelse. Nå får hun regning i posten

Justisministerens rådgiver lover å betale med en eneste gang.

HADDE IKKE RETT TIL Å BRUKE BILDET: Justisminister Sylvi Listhaug brukte dette bildet uten lov, ifølge rettighetshaverne. Nå kan hun forvente seg en regning. Skjermdump: Facebook
HADDE IKKE RETT TIL Å BRUKE BILDET: Justisminister Sylvi Listhaug brukte dette bildet uten lov, ifølge rettighetshaverne. Nå kan hun forvente seg en regning. Skjermdump: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag forrige uke delte Listhaug et bilde på Facebook av flere soldater med tildekkede ansikter, med teksten: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del».​​

Bildet har fått veldig hard medfart. Både Utøya-overlevende, Ap-leder Jonas Gahr Støre og Høyre-topper har tatt markant avstand fra Listhaugs utspill. KrF-leder Knut Arild Hareide takket lørdag Høyre-politikerne som våget å ta avstand fra statsråden som sitter i egen regjering.

Dagbladet kan nå fortelle at justisminister Sylvi Listhaug har brukt bildet uten tillatelse.

Bildet tilhører Associated Press, og rettighetene forvaltes av NTB Scanpix i Norge. De bekrefter overfor Dagbladet at Sylvi Listhaug ikke har betalt for bildet eller bedt om å få bruke det.

Sender Listhaug regning

Den urettmessige bruken kommer til å koste justisministeren. Listhaug kan nå vente seg regning i posten fra rettighetshaveren etter bruken av det kontroversielle bildet.

- Vi kommer til å sende regning til Listhaug for bruken av bildet dersom hun ikke har lastet det lovlig ned fra annet sted. NTB representerer AP i Norge. Det kan se ut til at bildet er brukt av Sylvi Listhaug uten tillatelse, sier Christina Dorthellinger i NTB til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer