- Listhaug bryter med norsk holdning til FN

Venstre reagerer på innvandringsminister Sylvi Listhaugs svar til FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag møtte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) UNHCRs regionale representant til Nord-Europa, Pia Prytz Phiri.

Den norske regjeringen og UNHCR har hatt ulikt syn på om den norske asylinstruksen med retur til Russland er i tråd med Norges folkerettslige forpliktelser eller ikke.

En av tingene som ble diskutert på dagens møte er FNs opplysninger om at to syriske flyktninger ble returnert fra Russland til Syria for ett år siden.

Sår tvil Men Listhaug akter ikke å umiddelbart legge FNs opplysninger til grunn. Hun omtaler FNs rapport som «angivelige opplysninger», og sier at de vil avvente den endelige rapporten.

- Vi er opptatt av å ha en god dialog med UNHCR og få til diskusjoner om temaer som vi er uenige om. Nå venter vi på en rapport fra UNHCR og de to som angivelig ble sendt tilbake. Den informasjonen blir viktig, sier Listhaug.

Phiri i UNHCR sier på sin side at hun ikke har noen grunn til å tvile på de opplysningene, og Venstre mener det er lite tillitsvekkende at Listhaug sår tvil om FNs opplysninger.

- Ikke tillitsvekkede - Listhaug sår nå tvil om opplysninger fra FN om at syriske flyktninger er sendt tilbake til Syria av russiske myndigheter. Det er ikke tillitsvekkende, og brudd med det som har vært den norske holdningen til FN som det overnasjonale organet som har mest kunnskap og autoritet på flyktningeområdet. Vi må lytte til og vise respekt for FN, ikke avfeie dem og vise forakt for dem, sier sier innvandringspolitisk talsperson i Venstre, André N Skjelstad i en uttalelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer