Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaug: Etisk riktig å droppe kvoteflyktninger

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug sier hun under ukebesøket i Øst-Afrika fikk bekreftet alt hun trodde på forhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha besøkt Kenyas største flyktningleir i Kakuma sier hun til VG at kvoteflyktninger til Norge er en dårlig idé, og at hun mener det er etisk riktig å ta inn færre.

– For den samme kostnaden som 1.000 kvoteflyktninger årlig i Norge, kan vi hjelpe flere hundre tusen her nede hvert eneste år. Dette besøket har gitt meg utrolig drivkraft til å stå på videre for å få endret denne forståelsen. Målet må være at vi hjelper flest mulig. Det er etisk riktig, sier Listhaug til avisa.

Videre sier hun at hun nå er veldig motivert for å reise hjem og stå på for det hun tror på.

– Det som er etisk riktig er å hjelpe flest mulig mennesker, og ikke bare dem vi ser som kommer til Norge. Jeg ser hvor feil prioriteringer det er å ta imot kvoteflyktninger, men sånn er det, sier hun. Samtidig avkrefter hun ikke at det er mulig å ta inn flere kvoteflyktninger til Norge.

– Selvsagt går det an. Men da må vi føre en strengest mulig innvandringspolitikk slik at vi har kontroll med asylinnvandringen, sier Listhaug til VG.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!