Dagbladets kilder bekrefter:

Listhaug får toppvervet

Blir Frp's nye finanspolitiske talsperson. Hans Andreas Limi blir del av finansfraksjonen. Jon Georg Dale går inn i energi- og miljøkomiteen.

UTE: Sylvi Listhaug mener regjeringen ble mindre populær etter at Venstre og KrF ble med på samarbeidet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet får bekreftet fra sentrale Frp-kilder mandag kveld at Sylvi Listhaug går inn i finanskomiteen på Stortinget og blir partiets nye finanspolitiske talsperson.

Vervet er særlig betydningsfullt for budsjettarbeidet på Stortinget, og blir ekstra sentralt nå som Norges regjering utgår av et mindretall på Løvebakken.

Frp-leder Siv Jensen blir - naturligvis - ny parlamentarisk leder i Frp. Dette ble Dagbladet kjent med allerede før helgen. Jensen overtar for Hans Andreas Limi, som har «vikariert» i vervet mens Frp har sittet i regjering.

Limi går nå inn i finanskomiteen sammen med Listhaug.

Fortsatt i møter

Også TV 2 har kilder på at Listhaug blir finanspolitisk talsperson og på at Hans Andreas Limi går inn i samme komité.

Flere kilder i Frp bekrefter at den endelige stortingskabalen ennå ikke er lagt. Partitoppene sitter i kveld fortsatt i møte på Gardermoen, der partiet i dag holdt strategiseminar.

Når noen skal inn, betyr det nødvendigvis også at noen må ut. Kilder tett på prosessen sier partiledelsen ønsker å tråkke på så få tær som mulig mens Listhaug og co. vender tilbake til Stortinget.

Endringer kan derfor fortsatt finne sted, men kilder i partiet sier eventuelle omrokkeringer i siste liten vil ikke omfatte vervet som finanspolitisk talsperson.

Partikabalen på Løvebakken må legges på nytt fordi Frp har gått ut av regjering. Dermed returnerer en rekke partitopper til Stortinget, og det er naturlig at flere av dem gis fremtredende posisjoner.

Dale og miljø

Den nye fordelingen av verv på Stortinget klubbes igjennom på Frp's gruppemøte i morgen formiddag.

Også tidligere samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) skal gis en komité og et talspersonverv. Dagbladets kilder sier han blir ny talsperson for energi- og miljøpolitikk.

Det er kutyme at avgåtte statsråder ikke går inn på samme saksområde som vedkommende styrte i regjering. Dale var derfor uaktuell som samferdselspolitisk talsperson.

Også i Høyre, Venstre og KrF blir det endringer i fordelinger av verv og ansvar på Stortinget som følge av regjeringsendringen. Dagbladet får bekreftet fra sentralt hold at verken Høyre eller Venstre har landet sine kabaler ennå.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer