Listhaug fnyser av å bli kalt for «en europeisk Donald Trump»

- Washington Post har ikke peiling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandringsminister Sylvi Listhaug mener hun igjen har fått et urettferdig negativt stempel - denne gang av den amerikanske storavisa Washington Post, som mener hun er en europeisk Donald Trump.

- Det er ikke noe nytt for meg at man ønsker å stemple både meg og Fremskrittspartiet med merkelapper. I denne saken er det åpenbart at Washington Post ikke har peiling på norsk politikk, sier Listhaug til NTB etter at den amerikanske storavisen førte henne opp på en liste over "Europas Donald Trumps".

På den samme listen står noen av Europas mest kjente høyreradikale og innvandringskritiske politikere, som nederlandske Geert Wilders og franske Marine Le Pen. Avisen mener høyrepopulistiske partier er på fremmarsj, både i Europa og USA, som følge av migrasjonskrisen, økt globalisering og økt arbeidsledighet.

«Etter at hun ble Norges innvandringsminister i desember, har hun inntatt en tøff posisjon, som inkluderer deportasjon av avviste asylsøkere til Russland i iskaldt vær - noe som kan ha vært brudd på folkeretten. Flere sier hun kan nå til topps i partiet», skriver avisen i omtalen.

Listhaug påpeker imidlertid at Fremskrittspartiet ble stiftet til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep.

- Vi tror på frihet for enkeltmennesket. Mange av partiene i denne artikkelen har en ensidig vektlegging av motstand mot innvandring og vil ha en stor stat, er mot frihandel og ønsker høye skatter og avgifter. Påstandene faller på sin egen urimelighet, sier hun.
NTB

- IKKE PEILING: - I denne saken er det åpenbart at Washington Post ikke har peiling på norsk politikk, sier Sylvi Listhaug Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- IKKE PEILING: - I denne saken er det åpenbart at Washington Post ikke har peiling på norsk politikk, sier Sylvi Listhaug Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer