Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaug foreslår nye regler for familiegjenforening

Vil ha frist på tre måneder. 

VIL HA NYE REGLER: Justis- og beredskapsdepartementet har sendt et forslag om endringer for familiegjenforening på høring. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL HA NYE REGLER: Justis- og beredskapsdepartementet har sendt et forslag om endringer for familiegjenforening på høring. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justis- og beredskapsdepartementet har sendt et forslag om endringer for familiegjenforening på høring. Det foreslås samtidig at underholdskravet senkes.

Justisdepartementet har sendt ut to forslag til endringer i utlendingsforskriften på høring, ifølge VG.

I forslaget foreslås det blant annet å innføre en frist på tre måneder for å fremme søknad om familiegjenforening på nett, hvis ikke stilles det inntektskrav.

I dagens lovverk er det slik at hvis en person får asyl i Norge, har familien ett år på seg på å søke om familiegjenforening uten at det stilles inntektskrav.

Hvis familien ikke søker innen ett år, stilles det et inntektskrav til personen i Norge. I forslaget som onsdag ble send ut på høring, senkes inntektskravet, eller underholdskravet som det kalles, fra i overkant av 305.000 til 253.704 kroner.

Følger opp vedtak

- Justis- og beredskapsdepartementet har i dag sendt på høring et forslag om at det skal innføres en frist på tre måneder for å søke familiegjenforening på nett for at en flyktning skal kunne unntas fra kravet til sikret underhold. Dette er en oppfølging av Stortingets anmodningsvedtak nr. 859, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i en pressemelding.

Fristen for å sende inn høringssvar er satt til 8. februar.

Frist i februar

- Vi følger opp Stortingets anmodningsvedtak nr. 851 hvor Arbeiderpartiet, SV, SP, KrF og Venstre stemte ned Høyre og Frp og ba regjeringen fremme senke underholdskravet i familieinnvandringssaker, fortsetter Listhaug. Hun sier videre at et flertall ønsket at nivået for underholdsbidrag skulle tilbakeføres til det som gjaldt fram til 2016, da regjeringen økte kravet.

I tillegg må familien møte opp på en norsk utenriksstasjon innen ett år, slik som før, for å slippe kravet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling