Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaug gleder seg til å stramme inn asylpolitikken

- Store oppgaver.

TAKKET AV: Sylvi Listhaug ga nøkkelen til kontoret til landbruksminister Jon Georg Dale. Deretter dro hun til justisdepartementet, hvor hun ennå ikke har fått et kontor. Men hun fikk to halve nøkkelkort. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
TAKKET AV: Sylvi Listhaug ga nøkkelen til kontoret til landbruksminister Jon Georg Dale. Deretter dro hun til justisdepartementet, hvor hun ennå ikke har fått et kontor. Men hun fikk to halve nøkkelkort. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sylvi Listhaug (Frp) fikk to halve nøkkelkort fra justisminister Anders Anundsen (Frp) og barne- og likestillingsminister Solveig Horne, som et symbol på at hun overtar fagområder fra de to, når hun nå blir innvandrings- og integreringsminister.

Listhaug sa at hun gledet seg til å innføre innstrammingene Stortinget har vedtatt, og at det er en stor oppgave hun nå har tatt på seg.

- Jeg skal gjøre mitt ytterste for å holde tilstrømningen nede og sørge for at de som skal ut sendes raskest mulig ut, sier hun.

- Jeg er veldig glad for at det er et bredt flertall på Stortinget som ønsker å stramme inn, det er avgjørende for kommende generasjoner. Og det er avgjørende med integrering, og norskopplæring. Flyktningene må kunne bli en del av samfunnet, og kunne bidra, sier Listhaug.

- Flere til våren Den nye ministeren understreket at det fortsatt er en stor utfordring knyttet til flyktningestrømmen, selv om antallet ankomster har gått kraftig ned.

- Det kommer færre til Norge i øyeblikket, men det haster med innstramminger, for det er vanlig med en økning i tallene om våren, sier Listhaug.

Hun sa også at det er en stor jobb som gjenstår med å sende de som ikke får opphold ut av landet.

I høst langet Listhaug ut mot det hun kalte «godhetstyranniet i Norge».

Med dette mente hun at de som ønsker en strengere asylpolitikk stemples som «fæle folk», blant annet av Den norske kirke. Hun ble spurt om dette etter statsrådsutnevnelsen i dag, men hun var da noe forsiktigere i ordvalgene enn tidligere.

- Etter at jeg sa det har debatten gått videre, og flere andre har akseptert synspunkter som bare Frp har frontet tidligere, sa Listhaug til TV 2.

Endringene i regjeringen • Fiskeriminister: Per Sandberg (Frp) overtar etter Elisabeth Aspaker (H)

• Kulturminister: Linda Hofstad Helleland (H) overtar etter Thorhild Widvey (H)

• Arbeids- og sosialminister: Anniken Hauglie (H) overtar etter Robert Eriksson (Frp)

• Innvandrings- og integreringsminister: Sylvi Listhaug (Frp) — ny statsrådspost i Justis- og beredskapsdepartementet.

• Klima- miljøminister: Vidar Helgesen (H) overtar etter Tine Sundtoft (H)

• EØS- og EU-minister: Elisabeth Aspaker (H) overtar etter Vidar Helgesen (H)

• Landbruks- og matminister: Jon Georg Dale (Frp) overtar etter Sylvi Listhaug (Frp)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media