Listhaug har bare vært på ett komitémøte i høst: - Pinlig og provoserende skulking

Listhaug har stått over fire av fem møter i komiteen hun sitter i: - Det er helt feil å systematisk skulke jobben på Stortinget, sier Kjersti Toppe (Sp).

MYE PÅ FARTEN: Sylvi Listhaug har bare møtt opp til ett eneste møte i helse- og omsorgskomiteen i høst. Det synes Kjersti Toppe (Sp) er for dårlig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MYE PÅ FARTEN: Sylvi Listhaug har bare møtt opp til ett eneste møte i helse- og omsorgskomiteen i høst. Det synes Kjersti Toppe (Sp) er for dårlig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sylvi Listhaug har meldt forfall til fire av fem møter i helse- og omsorgskomiteen denne høsten. Det viser en oversikt Dagbladet har fått tilgang på.

Frp-toppen er dermed den med desidert mest fravær fra komiteens møter. Det var bare møtet 8. november hvor Listhaug møtte opp. Elise Bjørnebekk-Waagen (Ap) har nest mest fravær fra helsekomiteen - hun har vært borte fra to komitémøter.

- Listhaug er omtrent ikke til stede på komitémøtene på Stortinget. Hun er veldig synlig i media, men fraværende i jobben sin på Stortinget. Det er fint å være ute i landet og treffe folk, men det er helt feil å systematisk skulke jobben på Stortinget, sier Kjersti Toppe (Sp) til Dagbladet.

Toppe sitter i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget sammen med Sylvi Listhaug, og har sett seg lei på den tidligere justisministerens fravær fra komiteens arbeid.

Siden 2009 har Toppe sittet i helsekomiteen på Stortinget, og sier hun ikke har opplevd maken til fravær. Hun har selv meldt forfall fra ett komitémøte i høst.

Provosert

- Jeg kan ikke huske sist hun var på et komitémøte. Det er provoserende når noen ikke gidder å gjøre jobben de er valgt av folket til å gjøre, sier Toppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer