Rusreform og Ap

Listhaug hyller Støre. SV raser

Jonas Gahr Støre må i ruskamp mot Raymond Johansen, men fra sidelinjen heier Sylvi Listhaug iherdig på Støre. - Rusreformen kan være død i morgen, sukker Venstre-leder Guri Melby.

RUSREFORM: Unge Venstre og Foreningen for Human Narkotikapolitikk har satt opp 260 hvite kors utenfor Stortinget som representerer overdosedødsfall. FOTO: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som Dagbladet også erfarte tidligere fredag formiddag, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre nei til regjeringens rusreform, med en avkriminalisering av bruk og oppbevaring av små mengder narkotika.

Blant dem som er uenig med Støre, er Raymond Johansen (Ap). Oslos byrådsleder Raymond Johansen tar dissens i saken.

- Jeg er både overrasket og skuffet. Jeg synes at Støre framstår som moralismens forsvarer. Dette er ikke et Ap som lytter til kunnskap og forskning. Nå er det straff og moral som hersker. Konsekvensen blir at de menneskene som sliter aller mest må lide. Jeg trodde det var folkene Ap gjerne ville være der for, men det er tydeligvis ikke det som er det viktigste, sier Venstre-leder Guri Melby til Dagbladet.

Arbeiderpartiet stemmer over ruspolitikken allerede i kveld. Melby erkjenner at det kan bli en trist kveld for Venstre og regjeringen.

- Rusreformen er død nå?

- Nå skal Ap ha en debatt før de voterer, og jeg håper det blir et demokratisk landsmøte hvor alle stemmer lar seg høre. Men dersom landsmøtet følger Jonas Gahr Støre, så er rusreformen død. Og de som taper på det, det er de som i dag står på utsida av samfunnet. Støre, en tidligere helseminister, hører mer på Jan Bøhler og Senterpartiet enn en 416-sider lang forskningsrapport. Jeg er veldig skuffa, jeg trodde Støre var en politiker som faktisk baserer seg på forskning og kunnskap, men det beviser han ikke nå, sier Melby videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer