ROS OG RIS: Ap's landbrukspolitiske talsperson Knut Storberget berømmet KrF og Venstre for kraftig å ha forbedret tilbudet som landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) i utgangspunktet forela bondeorganisasjonene, men la til at partiene etter hans syn ikke oppnådde nok. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ROS OG RIS: Ap's landbrukspolitiske talsperson Knut Storberget berømmet KrF og Venstre for kraftig å ha forbedret tilbudet som landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) i utgangspunktet forela bondeorganisasjonene, men la til at partiene etter hans syn ikke oppnådde nok. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Listhaug i utakt med Stortinget

Jordbruksoppgjøret viser tydelig at regjeringen ikke har stortingsflertallet bak seg i landbrukspolitikken, mener Arbeiderpartiets Knut Storberget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter forhandlingene på Stortinget ble rammen økt betydelig, med en kvart milliard kroner. Det viser til fulle at regjeringen ikke var på linje med Stortinget, sa Storberget da den endelige jordbruksavtalen ble behandlet i Stortinget tirsdag.

Han ble selv utfordret av de andre partiene som mener Ap er på glid i landbrukspolitikken, og mener noe annet om behovet for strukturendringer nå enn partiet gjorde tidligere.

- Vi er fortsatt for strukturendringer, men det er forskjell på å barbere seg og kappe av seg hodet, svarte Storberget.

Han berømmet KrF og Venstre for kraftig å ha forbedret tilbudet som landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) i utgangspunktet forela bondeorganisasjonene, men la til at partiene etter hans syn ikke oppnådde nok.

Høyres landbrukspolitiske talsperson Ingunn Foss sa seg godt tilfreds med det endelige resultatet og la til at det fortsatt er et mål for regjeringen å gjøre bøndene mindre avhengig av statlige overføringer.

- Bøndenes råderett over egen eiendom skal styrkes, sa hun.

Senterpartiet og SV bestred de positive beskrivelsene fra Foss, og gjorde det klart at regjeringen neste år må legge fram et tilbud til bøndene som både inneholder mer penger og har en annen innretning.

(NTB)