Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Listhaug jobbet for Rema etter valget

Har nektet å fortelle hvem hun har jobbet for.

KRITISERT: Landbruksminister Sylvi Listhaug har blitt kritisert for at hun ikke har villet fortelle hvilke kunder hun jobbet for i tida som First House-rådgiver. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KRITISERT: Landbruksminister Sylvi Listhaug har blitt kritisert for at hun ikke har villet fortelle hvilke kunder hun jobbet for i tida som First House-rådgiver. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landsbruks- og matminister Sylvi Listhaug jobbet som rådgiver i First House etter stortingsvalget. Da skal hun ha gitt råd til Rema 1000, skriver Dagens Næringsliv.

Frp-statsråden nekter å fortelle hvem hun jobbet for mens hun var ansatt i PR-selskapet First House. Ledelsen i selskapet har heller ikke vært villige til å gi ut denne informasjonen.

Dagens Næringsliv skriver nå at flere uavhengige kilder bekrefter at lavpriskjeden Rema 1000 var en av Listhaugs kunder under tida i First House.

Vil ikke kommentere Seinest torsdag fikk Listhaug sterk kritikk for hemmeligholdet. Statsviter Anders Todal Jenssen mener det vil komme saker hvor hun er inhabil.

- Enten må listene ut eller så må Listhaug ut. Det er det som er dilemmaet her, sa Jenssen til Dagsavisen.

Til fredagens DN sier Listhaug følgende om avisas opplysninger:

- Jeg vil ikke kommentere hvem jeg har jobbet for. Jeg har levert en liste til departementsråden, slik at dette vil bli tatt opp ved spørsmål om habilitet. Vi følger forøvrig akkurat samme prinsipper som forrige regjering her. Den hadde statssekretærer som hadde vært i PR-bransjen, sier Listhaug.

Forberedt på spørsmål Tidligere har Listhaug selv sagt at hun er forberedt på spørsmål om hennes habilitet.

- Det er viktig å si at det kan komme saker der jeg må vurdere min habilitet. Det vil jeg vurdere selv. Hvis jeg er usikker, vil jeg konferere med min departementsråd. Hvis jeg fortsatt er usikker, vil jeg rette en forespørsel til justisdepartementets lovavdeling, sa  Listhaug til Dagbladet tidligere i uka.

- Kan du kommentere hvilke bransjer du har jobbet for?

- Nei, det ligger i min avtale at jeg ikke kan gjøre det. Men jeg er opptatt av å opptre ryddig og vil ha fokus på habilitet. Jeg er vel klar over at det kan oppstå saker der jeg er inhabil. Jeg vil heller erklære meg inhabil en gang for mye enn en gang for lite, svarte matministeren.

Listhaug har vært en av flere sentrale First House-medarbeidere som har bistått Rema 1000, ifølge DN. Kontakten skal ha pågått til etter valget, men den opphørte da Frp-politikeren ble utnevnt til statsråd, skriver DN.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling