Regjeringskabalen, Sylvi Listhaug, innvandring, Frp

Listhaug kan bli justisminister

Frp skal være villig til å gi fra seg integrering mot at Sylvi Listhaug får ansvaret for justis og innvandring.

OPPRYKK? Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er aktuell for å overta for Frp-kollega Per-Willy Amundsen som justis- og beredskapsminister. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OPPRYKK? Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er aktuell for å overta for Frp-kollega Per-Willy Amundsen som justis- og beredskapsminister. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når Frp nå må redusere antall statsråder for å gi Venstre plass i regjering, tyder mye på at justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen kan bli ofret.

Ifølge Dagbladets kilder ligger innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug an til å få utvidede oppgaver som ny justis- og innvandringsminister, mens integrering flyttes fra Justisdepartementet til Arbeids- og sosialdepartementet, eller tilbake til Barne- og likestillingsdepartementet, slik det var da regjeringen ble etablert i 2013.

Andre kilder mener at Høyre ønsker seg justisministeren, og at Sylvi Listhaug i så fall fortsetter med samme ansvar som nå.

9-7-3?

Dagens regjering består av åtte Frp-statsråder og 11 fra Høyre, inkludert statsminister Erna Solberg.

Hvis den nye trepartiregjeringen skal bestå av samme antall departementer som i dag, vil Høyre trolig gi fra to statsråder og Frp en for at Venstre skal få tre. Det vil i så fall innebære at Høyre ikke lenger har flertallet i regjeringen, i den grad det anses å ha noen praktisk betydning.

Frp vil neppe gå med på å miste to statsråder av hensyn til styrkeforholdet med Venstre. Som det sies i Frp-kretser: 7-3 kan aksepteres, men ikke 6-3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer