Listhaug: LO og Ap eier ikke 1. mai

Sylvi Listhaug ser fram til å holde appell i Drammen 1. mai. Hun mener Frp er mye mer av et parti for arbeidere enn hva Arbeiderpartiet er.

SKAL HOLDE APPELL: Sylvi Listhaug på Clarion Hotell på Gardermoen i helga i forbindelse med Frps landsmøte. Hun skal holde appell 1. mai. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKAL HOLDE APPELL: Sylvi Listhaug på Clarion Hotell på Gardermoen i helga i forbindelse med Frps landsmøte. Hun skal holde appell 1. mai. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Det er ikke Arbeiderpartiets eller LOs dag. Dagen tilhører arbeiderne i Norge, og mange av dem er verken medlem av Ap eller LO, sier hun til NTB.

Som innvandringsminister var Listhaug i Drammen 1. mai for to år siden også. Det var første gang hun holdt appell på arbeidernes dag.

– Jeg har ikke noe spesielt forhold til den dagen. Mine foreldre er bønder, og 1. mai var en fin dag å gjøre gårdsarbeid på, sier hun.

Opp til hver enkelt

Det er en drøy måned siden hun gikk av som justisminister. Nå er hun stortingsrepresentant og eldrepolitiker. At enkelte lar seg provosere over at Frp benytter 1. mai til politisk agitasjon, har hun ingen forståelse for.

– Det er opp til folk flest å velge hvordan man vil bruke 1. mai eller 15. mai og 17. mai, for den saks skyld. Det har iallfall ikke Ap eller LO noe med, sier hun.

Til tross for at 1. mai ikke betyr all verden for henne personlig, mener hun det er viktig å markere dagen.

– Det er viktig å framheve alle arbeiderne i Norge som er med å bygge veier og hus, eller tømme søppel for den saks skyld. Det har vært en holdning i Norge om at det å ta fagbrev ikke er fint nok. Det må vi bort ifra. Alle kan ikke bli leger, advokater og ingeniører, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer