Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaug må hasteforklare i Stortinget i kveld om asylsøkere tilbake til Russland

Stortingets presidentskap sa ja til SV-krav.

 TULBAKE TIL RUSSLAND:  SV krever at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) forklarer seg for Stortinget om tilbakesending av asylsøkere til Russland. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix
TULBAKE TIL RUSSLAND: SV krever at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) forklarer seg for Stortinget om tilbakesending av asylsøkere til Russland. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) må møte i Stortinget i kveld for å svare på spørsmål om den omstridte utsendelsen av asylsøkere til Russland, har Stortingets presidentskap bestemt.

I løpet av dagen kan innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) bli nødt til å møte i Stortinget og svare på spørsmål om den omstridte utsendelsen av asylsøkere til Russland.

Med henvisning til Stortingets forretningsordens paragraf 54 ber SV-leder Audun Lysbakken om at Listhaug stiller i stortingssalen ved møteslutt tirsdag.

Stortingets presidentskap er i ferd med å ta stilling til anmodningen, men et svar er ennå ikke klart.

SV-lederen mener det haster å stille spørsmål til Listhaug fordi det gjennom mediene rapporteres om at returene av asylsøkere over Storskog er i ferd med å effektueres.

Konkret vil Lysbakken vite hvordan statsråden forsikrer seg om at norske myndigheter ikke sender tilbake flyktninger som risikerer å bli videresendt til et land hvor de blir utsatt for forfølgelse, tortur, umenneskelig behandling eller død.

- Statsråden bør opplyse Stortinget om syriske asylsøkere uten varig oppholdstillatelse i Russland, er blant de utsendte, sier Lysbakken.

Han ber i tillegg Listhaug avklare om kritikken fra FN fører til en ny gjennomgang av det aktuelle lovverket og utlendingsmyndighetenes praksis.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media