Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaug-maleri i Bergen overmalt

Maleriet av en korsfestet Sylvi Listhaug på en husvegg i Bergen ble natt til onsdag overmalt med svart maling.

MALT OVER: Maleriet av en korsfestet Sylvi Listhaug på en husvegg i Bergen ble natt til onsdag overmalt med svart maling. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
MALT OVER: Maleriet av en korsfestet Sylvi Listhaug på en husvegg i Bergen ble natt til onsdag overmalt med svart maling. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En hettekledd person med sprayboks valgte å tagge over kunstverket som har engasjert store deler av Norge de siste døgnene.

Den anonyme gatekunstneren AFK er den som angivelig står bak bildet. Kunstneren har lagt ut et bilde av maleriet på sin Instagram-konto , der det ikke uventet vanker både støttemeldinger og ramsalt kritikk.

Kunstneren selv har lagt et bilde ut på Instagram natt til onsdag. Der er bildet tagget, men ikke helt overmalt, slik det er onsdag morgen.

Ifølge NRK skjedde taggingen klokken 2 natt til onsdag.

- Jeg har selvsagt ikke et ønske om å korsfeste Sylvi Listhaug. Bildet er ment som en kommentar til hennes retorikk, har AFK sagt til Dagen.

Listhaug har ikke ønsket å kommentere kunsten.

- Det bruker jeg ikke tiden min på, sa Listhaug til TV 2 tirsdag.

Listhaugs tidligere rådgiver Espen Teigen kommenterte bildet slik: «Selvsagt tåler vi det. Er det noen som ikke tåler det?»

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!