Listhaug om FNs flyktning­rapport: «Angivelige opplysninger»

Møttes i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag møtte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) UNHCRs regionale representant til Nord-Europa, Pia Prytz Phiri.

Den norske regjeringen og UNHCR har hatt ulikt syn på om den norske asylinstruksen med retur til Russland er i tråd med Norges folkerettslige forpliktelser eller ikke.

- Vi har gjort vurderinger av den instruksen opp mot folkeretten og mener den er innenfor. Høykommissæren kan komme med andre anbefalinger til Norge som går ut over de forpliktelsene vi har. Men i det spørsmålet er vi uenige, har Listhaug sagt i forkant.

«Angivelig» En av tingene som ble diskutert på dagens møte er FNs opplysninger om at to syriske flyktnigner ble returnert fra Russland til Syria for ett år siden.

Listhaug omtaler FNs rapport som «angivelige opplysninger», og sier at de vil avvente den endelige rapporten.

- Vi er opptatt av å ha en god dialog med UNHCR og få til diskusjoner om temaer som vi er uenige om. Nå venter vi på en rapport fra UNHCR og de to som angivelig ble sendt tilbake. Den informasjonen blir viktig, sier Listhaug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer