Sylvi Listhaug går av

Listhaug-rådgiver Espen Teigen går av: - Jeg skrev Facebook-innlegget

Hadde blant annet ansvaret for Listhaugs Facebook-konto.

GÅR AV: Espen Teigen slutter som politisk rådgiver for Sylvi Listhaug. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
GÅR AV: Espen Teigen slutter som politisk rådgiver for Sylvi Listhaug. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sylvi Listhaugs politiske rådgiver, Espen Teigen, trekker seg.

Det bekrefter Teigen selv i et intervju med Dagbladet.

Espen Teigen har blant annet hatt ansvaret for Listhaugs Facebook-konto. I dag tidlig valgte Sylvi Listhaug å trekke seg som justis- beredskap og innvandringsminister. Hun fortsetter nå på Stortinget. Per Sandberg skal fungere som justisminister.

- Jeg kommer til å gå av i dag. Jeg har hatt to utrolig artige år sammen med Sylvi. Det har vært veldig spennende. Nå skal jeg tenke på hva jeg skal gjøre videre, sier Teigen til Dagbladet.

Han presiserer at det er ordinært at rådgiveren går av når ministeren går av. Han understreker også at han trekker seg fra departementet og utelukker ikke Stortinget eller andre politiske oppgaver.

- VI TRENGER VOKSNE FOLK I POLITIKKEN: Sylvi Listhaug har gått som justisminister, og her er folkets avskjed. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

La ut Facebook-posten

Han gjentar sin tidligere sjef fra tidligere i dag.

- Det har vært en heksejakt på Sylvi. Det har vært forsøkt å tolke dette i alle mulige retninger og gi henne motiver hun ikke har. Jeg synes det har vært en absurd situasjon den siste uka, sier han til Dagbladet og fortsetter:

- Helt ærlig: Det skal være godt å senke skuldrene og kanskje ta påskeferie litt tidlig.

Hva var din rolle i Facebook-posten som førte til denne stormen?

SISTE ORD: Erna Solberg tok først talerstolen for å oppfordre til en «debatt uten karakteristikker». Statsministeren ba om ordet én gang til for å refse debattnivået hun nettopp hadde vært vitne til. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har jobbet mye med sosiale medier for Sylvi og har alltid lagt ut ting for henne og jobba med det. Jeg har alltid fått godkjennelse for det jeg har lagt ut for Sylvi, også i denne saken.

Føler du noe skyld?

- Jeg føler ikke noe skyld i den forstand. Den er beklaget, den er slettet. Det er oppgjort og ferdig. Jeg ser ikke noe grunn til å diskutere den noe mer nå.

Overfor Adresseavisen bekrefter han mandag ettermiddag i klartekst at det var han som både laget og la ut Facebook-innlegget som startet mistillitsrabalderet.

- Det var jeg som teknisk sett laget det og la det ut, men budskapet kom jo fra Helgheim kvelden før, sier Teigen, og refererer til Jon Engen-Helgheim, Frps innvandringspolitiske talsmann.

Tar avstand

Kunne dere gjort noe annerledes?

- Det er sikkert ting man kunne gjort annerledes, men jeg klarer ikke se noe nå. Jeg synes Sylvi er en god sjef og en fremragende representant for Fremskrittspartiet. Jeg tror hun gjorde det riktige i dag ved å sette partiet først. Det er sikkert andre ting vi kunne gjort annerledes i løpa av tida, men ser jeg tilbake på de to årene jeg har hatt med Sylvi, synes jeg at det har vært en fremragende tid. Jeg tror mange setter pris på det hun har gjort.

- EN FJÆR BLE TIL FEM HØNS: FrP-veteran Carl I. Hagen mener Knut Arild Hareide gikk bananas på Stortinget i dag. Video/reporter: Emilie Rydning / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer

Dere får mye støtte fra ytterste høyre. Er det bevisst og er dere glad for den støtten?

- Nei og nei. Frp har lenge før jeg ble født blitt uthengt som rasister og det som er, men det stemmer ikke. Derfor biter det ikke på heller. Vi har gjentatte ganger tatt avstand fra disse gruppene og har ikke lyst på verken blomster eller støtteerklæringer fra dem. Selv om de ikke forstår det, så er det sannheten og fakta, sier Teigen, som synes det er vemodig å gi fra seg nøkkelkortet til justisdepartementets kontorer i Nydalen.

GÅR AV: Sylvi Listhaug (Frp) går av som justisminister. Video: NTB Scanpix. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer