Listhaug raser mot regjeringens vedtak

IS-siktet kvinne og to barn hentes hjem. Olje- og energiminister Sylvi Listhaug mener mor kynisk har brukt sitt eget barn for å komme tilbake til Norge.

INGEN NÅDE: Konstituert første nestleder Sylvi Listhaug og partileder Siv Jensen i Frp sier at de ikke har noen sympati og at det ikke er noe rom for tilgivelse for kvinnene som har reist ned til Syria for å slutte seg til IS. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske myndigheter melder i dag at de henter hjem en IS-siktet norsk kvinne og hennes to barn.

Saken splitter regjeringen dypt. Mens KrF og Venstre jubler, er Frp rasende.

Nestleder i Frp og oljeminister i regjeringen, Sylvi Listhaug, sier mor har brukt sitt eget barn på kynisk vis i denne saken.

- Frp har vært villig til å hente det syke barnet til Norge. Men vår betingelse har vært at det skal skje uten at moren følger med. Barnet det gjelder kunne fått hjelp tidligere. Dessverre har mor kynisk brukt sitt barn for å få seg selv til Norge, sier Listhaug tirsdag ettermiddag.Dette sa utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) da hun møtte pressen i ettermiddag:

- Ikke løfte en finger

Listhaug understreker at Frp ikke støtter beslutningen i saken og har tatt dissens i regjeringen.

- De har støttet et av de verste terrorregimene verden har sett. Å støtte IS er å støtte halshugging, brenning, voldtekt og drap på uskyldige mennesker. Frp vil holde fast ved at vi ikke vil løfte en finger for at IS-krigere og IS-kvinner skal komme tilbake til de frie, vestlige samfunnene de hater, fortsetter Listhaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer