Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaug refses av FN

Forslagene til asylinnstramninger får kritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) håper Norge utvider muligheten for familiegjenforening, snarere enn å begrense den. Hvis ikke vil familiemedlemmer høyst sannsynlig finne sine egne måter - ved hjelp av menneskesmuglere - til å gjenforenes på, skriver UNHCR i sitt høringssvar til innstrammingsforslagene som Sylvi Listhaug (Frp) presenterte i romjulen.

FN-organet som allerede etter et møte med Listhaug i slutten av januar fastslo at det var aktuelt å ta Norge til retten dersom nettopp muligheten til familiegjenforening blir vanskeligere, ramser opp en lang rekke punkter der de refser regjeringens innstrammingspakke.

UNHCR skriver at de er bekymret for ønsket om strengere kriterier for å få asylsøknaden behandlet, spesielt for asylsøkere som kommer fra Russland. De ser også alvorlig på forslaget om å gjøre det vanskeligere å få permanent opphold.

FNs høykommissær skriver at Norge har et juridisk ansvar for å sikre retten til å søke asyl i landet, og at norske myndigheter burde bruke sitt ståsted som tilhenger av menneskerettigheter og demokrati i arbeidet med å bygge opp et koordinert europeisk apparat.

(©NTB) 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!