Listhaug sier nei til nasjonalt nikab-forbud

- Det er et lite problem.

NIQAB: Sylvi Listhaug mener det ikke er behov for et nikab-forbud i Norge. Illustrasjonsfoto: AXEL HEIMKEN / dpa / NTB scanpix
NIQAB: Sylvi Listhaug mener det ikke er behov for et nikab-forbud i Norge. Illustrasjonsfoto: AXEL HEIMKEN / dpa / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringen og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) ønsker ikke å innføre et nasjonalt forbud mot plagg som dekker elevers og studenters ansikt, som nikab.

Listhaug skriver at nikab og burka er et lite problem i skolesammenheng og på andre offentlige institusjoner, i et svar på et skriftlig spørsmål fra Arbeiderpartiets Jan Bøhler, ifølge Dagen.

– I den grad slik praksis skaper utfordringer finner den enkelte kommune eller den enkelte offentlige instans lokale løsninger, i noen tilfeller også forbud. Eksempelvis har Oslo kommune innført et forbud mot plagg som helt eller delvis dekker elevenes ansikt», skriver Listhaug videre.

Fremskrittspartiet har i flere år gått inn for å innføre forbud mot heldekkende plagg i skolen, og Bøhler sier det er oppsiktsvekkende at regjeringen avviser at et nasjonalt forbud er aktuell politikk.

– Dette spørsmålet har også dukket opp på statlige høyskoler, og det er en prinsipiell sak som handler om å sette ned foten for de mest ekstreme fundamentalistene. Her bør samfunnet ta et felles ansvar for å sette grenser og bygge holdninger, og ikke skyve det over på de lokale, sier Bøhler til VG. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer