Listhaug stiller i hjemfylket

Sylvi Listhaug har sagt ja til å være stortingskandidat for Møre og Romsdal i kamp med tre sterke konkurrenter. 

SIKKER PLASS: Sylvi Listhaug gleder seg til å drive valgkamp på hjemlige trakter etter å ha blitt spurt om å stille på nominasjonslista i Møre og Romsdal. Her fotografert under gårsdagens konferanse om regjeringens perspektivmelding. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
SIKKER PLASS: Sylvi Listhaug gleder seg til å drive valgkamp på hjemlige trakter etter å ha blitt spurt om å stille på nominasjonslista i Møre og Romsdal. Her fotografert under gårsdagens konferanse om regjeringens perspektivmelding. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal sender i disse dager ut forslag til Fremskrittspartiets lokallag der Frp-statsråden er foreslått på sikker plass.

Knyttet til fylket

- Jeg har fått henvendelser fra flere fylker, men synes det er ekstra hyggelig å bli spurt om å stille i fylket der jeg vokste opp. Det er her jeg kommer fra og føler meg hjemme, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet.

- Selv om jeg har bodd i Oslo i mange år, er jeg fortsatt sterkt knyttet til bygda mi Ørskog og Møre og Romsdal. Jeg ble veldig glad over å bli spurt, sier Listhaug.

Sterk kvartett

Innvandrings- og integreringsministeren har satt som forutsetning at hun nomineres på sikker plass. Både Frp’s parlamentariske leder Harald Tom Nesvik og Oscar Grimstad har varslet at de ønsker en ny periode på Stortinget.

Også landbruks- og matminister Jon Georg Dale er kandidat på Frp-lista i Møre og Romsdal, der partiet neppe noen gang har hatt en sterkere politisk kvartett å velge mellom.

Dermed kunne det ligge an til en heftig kamp, men NRK melder fredag morgen at Grimstad trekker seg fordi han ikke ønsker noen kampvotering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer