Listhaug stiller i hjemfylket

Sylvi Listhaug har sagt ja til å være stortingskandidat for Møre og Romsdal i kamp med tre sterke konkurrenter. 

SIKKER PLASS: Sylvi Listhaug gleder seg til å drive valgkamp på hjemlige trakter etter å ha blitt spurt om å stille på nominasjonslista i Møre og Romsdal. Her fotografert under gårsdagens konferanse om regjeringens perspektivmelding. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
SIKKER PLASS: Sylvi Listhaug gleder seg til å drive valgkamp på hjemlige trakter etter å ha blitt spurt om å stille på nominasjonslista i Møre og Romsdal. Her fotografert under gårsdagens konferanse om regjeringens perspektivmelding. Foto: Endre Vellene / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal sender i disse dager ut forslag til Fremskrittspartiets lokallag der Frp-statsråden er foreslått på sikker plass.

Knyttet til fylket

- Jeg har fått henvendelser fra flere fylker, men synes det er ekstra hyggelig å bli spurt om å stille i fylket der jeg vokste opp. Det er her jeg kommer fra og føler meg hjemme, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet.

- Selv om jeg har bodd i Oslo i mange år, er jeg fortsatt sterkt knyttet til bygda mi Ørskog og Møre og Romsdal. Jeg ble veldig glad over å bli spurt, sier Listhaug.

Sterk kvartett

Innvandrings- og integreringsministeren har satt som forutsetning at hun nomineres på sikker plass. Både Frp’s parlamentariske leder Harald Tom Nesvik og Oscar Grimstad har varslet at de ønsker en ny periode på Stortinget.

Også landbruks- og matminister Jon Georg Dale er kandidat på Frp-lista i Møre og Romsdal, der partiet neppe noen gang har hatt en sterkere politisk kvartett å velge mellom.

Dermed kunne det ligge an til en heftig kamp, men NRK melder fredag morgen at Grimstad trekker seg fordi han ikke ønsker noen kampvotering.

Ved stortingsvalget i 2009 fikk Frp inn tredjekandidaten Mette Hanekamhaug på utjevningsmandat. Internt i partiet øynes det håp om å gjenta suksessen neste høst.

Tillitserklæring

- Det har vært stort engasjement i flere fylker for å få meg på nominasjonslista, noe jeg tar som en stor tillitserklæring. Jeg er veldig beæret, men måtte til slutt velge. Da var Møre og Romsdal det riktige, sier Sylvi Listhaug.

Frp-statsråden understreker at plan A er å bidra til at Solberg-regjeringen får velgernes støtte til å fortsette etter stortingsvalget neste høst.

- Jeg har mye å takke Frp for, partiet har satset på meg og gitt meg fantastiske muligheter. Derfor synes jeg det er naturlig å betale litt tilbake for alt jeg har fått ved å stille som stortingskandidat, sier Sylvi Listhaug.

Og legger til:

- Jeg gleder meg veldig til å drive valgkamp i hjemfylket, besøke det fantastiske næringslivet i Møre og Romsdal, med et utall dyktige gründere som bidrar til å bygge landet.

Sylvi Listhaugs avgjørelse innebærer at Christian Tybring-Gjedde trolig kan puste lettet og forberede seg på gjenvalg i hovedstaden. Han beholder etter alt å dømme andreplassen på Oslo-lista, bak partileder Siv Jensen.