Listhaug svarer på kritikken:
- Ikke meningen å såre

Justisminister Sylvi Listhaug sier det ikke var meningen å blande inn Utøya i Facebook-innlegget. Utøya-overlevende mener beklagelsen ikke er reell.

UNNSKYLDER SEG: Sylvi Listhaug sier det aldri var meningen å koble inn massakren på Utøya. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
UNNSKYLDER SEG: Sylvi Listhaug sier det aldri var meningen å koble inn massakren på Utøya. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et nytt Facebook-innlegg svarer Listhaug på kritikken rundt innlegget hun postet 9. mars.

I innlegget skriver hun at «vi vil inndra pass og statsborgerskap til fremmedkrigere og terrorister raskt og effektivt». Samtidig hevder hun at Arbeiderpartiet vil stemme forslaget ned. «I kampen mot terror kan vi ikke sitte og toe hendene våre», skriver justisministeren.

- Debatten rundt min FB status raser og sterke følelser er i sving. Mange lurer på hva nå, hva tenker jeg. Jeg føler et sterkt behov for å svare på det, begynner hun dagens innlegg.

- Ikke meningen å såre noen

Ifølge henne var tanken bak Facebook-innlegget kun å «diskutere forslaget som gir oss mulighet til å ta statsborgerskapet fra fremmedkrigere på en rask og effektiv måte».

- Det var aldri, aldri i mine tanker at dette skulle kunne kobles til den grusomme massakren på Utøya som rammet så utrolig mange uskyldige mennesker og det norske demokratiet. Det ville vært fullstendig forkastelig. Det var verken min mening eller hensikt å såre noen og det håper jeg virkelig å bli trodd på, skriver hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer