Listhaug svarer på SVs Molenbeek-advarsel: - Det er en merkelig påstand

Mener SVs politikk ville skapt enn verre situasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kjølvannet av Frp's advarsel om utvikling av parallellsamfunn i Norge, går SV-leder Audun Lysbakken hardt ut mot regjeringens asyl- og integreringspolitikk i dagens Dagbladet.

Lysbakken mener tvert om at det er Frp-politikken ført av regjeringen som kan føre til utviklingen av parallellsamfunn.

- Jeg mener den passive integreringspolitikken til regjeringen er en oppskrift på segregering i framtiden, sier Lysbakken.

- Merkelig påstand Nå slår innvandringsminister Sylvi Listhaug kraftig tilbake. Hun mener Lysbakken snur det hele på hodet.

- Dette er en merkelig påstand. Tvert i mot kan en liberal asylpolitikk føre til parallellsamfunn og store integreringsutfordringer. SV har i mange år stått for en liberal innvandringspolitikk. Det har vært prøvd ut blant annet i Sverige. Resultatet der er at det kom over 160 000 asylsøkere i fjor, og de har i mange år hatt problemer med integreringen. Blant annet er det over 50 områder som er på listen over lovløse, farlige steder i Sverige, sier Listhaug til Dagbladet.

- Kortsiktig tankegang Etter terrorangrepene i Paris og Belgia er den fattige bydelen Molenbeek i Brussel blitt omtalt som et «parallellsamfunn» som fremmer radikaliserte muslimer uten nødvendig kontakt med andre deler av samfunnet. PST og Kripos har avvist at slike parallellsamfunn finnes i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer