Listhaug svarer Tybring-Gjedde: - Jo, asylsøkere bør lære norsk

Statsråden vil ikke vike fra regjeringas politikk.

HOLDER PÅ NORSKEN: Statsråd Sylvi Listhaug vil ikke sløyfe norskundervisning for asylsøkere.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HOLDER PÅ NORSKEN: Statsråd Sylvi Listhaug vil ikke sløyfe norskundervisning for asylsøkere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag sendte Christian Tybring-Gjedde og Oslo Frp 30 forslag til en «framtidsretta asylpolitikk» til Frps stortingsgruppe.

Mandag fulgte Frp-toppen opp med å foreslå å sløyfe norskopplæring til asylsøkere og heller lære dem engelsk og håndverksfag. Dette hevdet Tybring-Gjedde er mer nyttig for å bygge opp et krigsherja land - som for eksempel Syria. 

- Man må gjøre noe fornuftig mens konflikten raser og man venter på å dra tilbake for å bygge opp landet sitt. Det er naturlig at dem som kommer til Norge fra Syria får opplæring i håndverksfag og helsefag, fag som er viktige når man skal bygge opp et land, sa han til Dagbladet mandag. 

Tybring-Gjedde la da til grunn at han ønsker at asylsøkere som kommer til Norge skal tilbake til sitt opprinnelsesland så snart sikkerhetssituasjonen tillater det. Da bør Norge heller stille opp tiltak som er nyttige for asylsøkerne i tida etter oppholdet i Norge, mener han.

- Det er veldig lite nyttig å lære norsk om du skal tilbake til Syria, la Tybring-Gjedde til.  Kritikk fra Høyre, Venstre og KrF Samtidig kritiserte Tybring-Gjedde de andre partiene på Stortinget for å fokusere mer på å kritisere Frps tiltak enn å komme opp med en egen asyl- og integreringspolitikk. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer