Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaug tar avstand fra «Slå ring om Norge»

«Sprer grusomme holdninger».

UT MOT HATGRUPPER: Justisminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UT MOT HATGRUPPER: Justisminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) tar på Facebook avstand fra gruppa «Slå ring om Norge».

Gruppa, som har markert seg som svært islam-, innvandrings- og Arbeiderparti-fiendtlig, tillegges mye av ansvaret for de mange blomstene som er sendt til Listhaug de siste dagene, etter at de gikk ut og oppfordret folk til å sende ministeren nettopp dette.

Listhaug skriver innledningsvis at hun setter pris på den flere hundre bukettene hun har fått, og sier de kommer fra folk med all slags partitilhørighet. Men:

«Jeg ser likevel at noen i enkelte ytterliggående grupper også har tatt initiativ til å sende meg blomster. Det synes jeg ikke noe om. Jeg tar fullstendig avstand fra hatefulle ytringer, hets og rasisme», skriver hun og fortsetter:

«Enkelte av disse gruppene på Facebook skjuler seg bak vanlige navn, men sprer grusomme holdninger som vi må bekjempe. Jeg oppfordrer derfor dere alle til å aktivt ta avstand fra grupper som for eksempel 'Slå ring om Norge'.

Vi har utfordringer og det må vi tørre å snakke om. Men de som hetser og truer og sprer rasisme på denne måten, også i mitt navn, skal vite at de har ingen støtte hos meg.»

Partiet Rødt har fremmet mistillitsforslag mot Listhaug, etter kontroversen rundt en nå slettet Facebook-post der ministeren ga uttrykk for at Arbeiderpartiet bryr seg mer om terroristers rettigheter enn Norges sikkerhet. Posten er nå slettet, ifølge ministeren på grunn av at hun ikke har rett til å bruke det medfølgende bildet.

MISTILLITSFORSLAG: Rødt har fremmet et mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug, men hva skjer egentlig videre nå? Vi forklarer saken på under to minutter. Video: Frida Andersen / DBTVVis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!