Listhaug tar avstand fra «Slå ring om Norge»

«Sprer grusomme holdninger».

UT MOT HATGRUPPER: Justisminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UT MOT HATGRUPPER: Justisminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) tar på Facebook avstand fra gruppa «Slå ring om Norge».

Gruppa, som har markert seg som svært islam-, innvandrings- og Arbeiderparti-fiendtlig, tillegges mye av ansvaret for de mange blomstene som er sendt til Listhaug de siste dagene, etter at de gikk ut og oppfordret folk til å sende ministeren nettopp dette.

Listhaug skriver innledningsvis at hun setter pris på den flere hundre bukettene hun har fått, og sier de kommer fra folk med all slags partitilhørighet. Men:

«Jeg ser likevel at noen i enkelte ytterliggående grupper også har tatt initiativ til å sende meg blomster. Det synes jeg ikke noe om. Jeg tar fullstendig avstand fra hatefulle ytringer, hets og rasisme», skriver hun og fortsetter:

«Enkelte av disse gruppene på Facebook skjuler seg bak vanlige navn, men sprer grusomme holdninger som vi må bekjempe. Jeg oppfordrer derfor dere alle til å aktivt ta avstand fra grupper som for eksempel 'Slå ring om Norge'.

Vi har utfordringer og det må vi tørre å snakke om. Men de som hetser og truer og sprer rasisme på denne måten, også i mitt navn, skal vite at de har ingen støtte hos meg.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer