Listhaug tar fra asylsøkerne lommepengene - og vil kutte i pengepotten til barnefamilier

Sylvi Listhaug (Frp) er ikke ferdig med å stramme inn innvandringspolitikken. Neste år vil hun ta fra asylsøkerne kontantene og kutte i støtten til barnefamilier på mottak. 

STRAMMER INN: Sylvi Listhaug (Frp) har allerede strammet kraftig inn i innvandringspolitikken. Nå kommer hun med enda flere innstramminger.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
STRAMMER INN: Sylvi Listhaug (Frp) har allerede strammet kraftig inn i innvandringspolitikken. Nå kommer hun med enda flere innstramminger.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen skryter av at Norges innvandringspolitikk er blant de strengeste i Europa. Nå blir den enda noen hakk strengere.

I forslaget til statsbudsjett for 2017, foreslår regjeringen nemlig store endringer i lommepengeordningen for asylsøkere.

Først og fremst vil innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) ta fra asylsøkerne kontantene og innføre en matkupong-løsning i form av et elektronisk betalingskort.

«Sylvi-kortet» innføres i løpet av 2017, og koster staten fem millioner kroner.

- Det vil fungere som et bankkort, bare at det ikke er mulig å ta ut penger fra det. Grunnen er at vi ser at mange, spesielt barn og unge, føler et press på å sende penger tilbake til familiene sine. Noen lever derfor på et minimum og blir underernært. Dette er et viktig signal fra oss om at vi ikke ønsker at folk skal komme hit for å leve på sultegrensa og sende penger tilbake igjen, samtidig som det kan være et signal utad som gjør at Norge virker mindre attraktivt, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.