Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaug taus om Trumps innreiseforbud

Frp-Leirstein om forbudet: - I tråd med Trumps valgløfter.

INNVANDRING: Innvandrings - og integreringsminister Sylvi Listhaug sammen med hennes rådgiver Espen Teigen. Bildet ble tatt like før jul. Foto: Thomas Skaug / Dagbladet
INNVANDRING: Innvandrings - og integreringsminister Sylvi Listhaug sammen med hennes rådgiver Espen Teigen. Bildet ble tatt like før jul. Foto: Thomas Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trumps presidentordre om å nekte personer fra Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Libya og Jemen innreise til USA, har vakt sterke reaksjoner. I flere byer har folk gått ut i gatene for å demonstrere.

Også her hjemme har forbudet vakt reaksjoner.

Taus

Statsminister Erna Solberg gikk tidligere i dag hardt ut mot Trumps utenrikspolitikk, og sa at flyktninger og andre mennesker må behandles likt uavhengig av religion, nasjonalitet og hudfarge

Invandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug, som har vært en pådriver for at Norge skal ha en streng innvandringspolitikk, ønsker ikke å kommere saken.

På spørsmål fra Dagbladet om hvilke tanker Listhaug har om Trumps forbud, og om Norge burde gjøre som Trump, svarer hun dette:

- Bidra i nærområdene

- Norsk innvandringspolitikk ligger fast. Norge tar et stort ansvar ved å ta imot kvoteflyktninger gjennom FNs høykommisær og i forhold til innbyggertall er Norge et av landene som tar imot flest. For regjeringen er det også viktig å ha kontroll på asyltilstrømningen til Norge. Ved at Norge fremstår mindre attraktiv for økonomiske immigranter, og tilstrømningen er lav, kan vi bidra til å hjelpe flere mennesker i nærområdene til krig og konflikt der flesteparten av flyktningene befinner seg. Dette frigjør penger som kan brukes ute heller enn hjemme til å hjelpe flere. Når det gjelder utenrikspolitiske forhold er det noe som må rettes til Utenriksdepartementet, skriver hun.

Gjennom Listhaugs rådgiver Espen Teigen ønsker hun ikke å kommentere saken ytterligere.

Listhaugs partikollega Ulf Leirstein har tidligere uttalt at han støtter Donald Trump. Stortingspolitikeren forteller at et innreiseforbud ikke vil være aktuelt for Norge.

- Bør ikke være overrasket

FRP: Stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp). Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
FRP: Stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp). Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Vis mer

- Jeg ser ikke for meg at det er aktuelt for Norge med et slikt innreiseforbud. Norge har langt på vei klart å gjennomføre en streng og rettferdig innvandringspolitik, sier han.

Frp-politikeren mener at vi likevel ikke har noen grunn til å være overrasket.

- Men jeg mener at Trump selvfølgelig må stå fritt til å innføre den politikken han mener er bra for USA. Og det han gjør er i tråd med det kan gikk til valg på. Så ingen burde bli så overrasket, sier Ulf Leirstein.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling