NY BOK: Sylvi Listhaug er i disse dager aktuell med boka «Der andre tier», som hun har skrevet sammen med Lars Akerhaug. Foto: NTB Scanpix
NY BOK: Sylvi Listhaug er i disse dager aktuell med boka «Der andre tier», som hun har skrevet sammen med Lars Akerhaug. Foto: NTB ScanpixVis mer

Listhaug i ny bok

Listhaug ut mot feminisme og metoo-bevegelsen

– Skal man tro feministene, er det sånn at hver gang en mann plystrer etter deg, er det et form for overgrep, skriver Sylvi Listhaug i sin nye bok.

Frp-nestlederen kommer ut med boka «Der andre tier» tirsdag. Her skriver hun ifølge NRK at varsler om seksuell trakassering ofte hausses for mye opp.

- At et klaps på rumpa eller uakseptabel oppførsel kan komme i samme setning som grove overgrep og mishandling, er respektløst overfor dem som har opplevd sånne grusomheter, skriver Listhaug.

Ifølge Frp-politikeren har metoo-kampanjen ført til at vi nærmer oss et samfunnsklima der det lønner seg å spille offer.

- Ut fra hvordan feministene argumenterer, framstår det som om unge kvinner knekker sammen av en upassende slengbemerkning fra en mann.

Listhaug mener ifølge NRK at særlig den radikale venstresiden ser på det å være offer som en form for kapital, som kan brukes for å framheve egen posisjon og som argument for å bli kvotert opp og fram.

- Hvis feminisme mente like rettigheter og ingen særbehandling på grunn av kjønn, hadde jeg kalt meg feminist. Vi kan ikke både bli likebehandlet og kreve å bli behandlet annerledes, skriver Frp-nestlederen.