Listhaug-utspillene som fikk folk til å sette kaffen i halsen

Sylvi Listhaug kom med en tirade av beskyldninger i sitt avgangsinnlegg på Facebook. Det er ikke første gang ordene sitter løst hos ministeren.

GÅR AV: Sylvi Listhaug (Frp) går av som justisminister. Video: NTB Scanpix. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Listhaug gikk tirsdag morgen ut på Facebook og offentliggjorde at hun trekker seg som justisminister. I innlegget rettet hun blant annet pekefingeren mot Jonas Gahr Støre, og kalte de siste ukene for en heksejakt der Støres hensikt har vært å kneble ytringsfriheten. Hun skrev også at etterspillene etter innlegget har fått norsk politikk til å framstå som en barnehage.

Kommentarene og avgangen fikk, i likhet med Facebook-innlegget om Ap og terrorister, enorm oppmerksomhet. Og midt i tirsdagens og de siste ukers hendelser, var det kanskje lett å glemme Listhaugs historie som politiker.

Facebook-posten var imidlertid bare en liten smak av Frp-politikerens mange kontroversielle uttalelser i intervjuer og fra talerstolen.

På låven sitter regjeringsnissen

Mens Bondeviks andre regjering satt ved makta i 2004, deltok Listhaug på Fremskrittspartiets Ungdomsorganisasjon (FpU) sitt årsmøtet. Fra talerstolen kom en da 26 år gammel Listhaug med følgende utspill:

- Fundamentalistisk islamister truer Europa, men regjeringen sitter med nisselua godt ned over hodet. Fundamentalister som hater vårt norske system kommer hit for å utnytte den grenseløse norske naiviteten.Saken fortsetter under videoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer