Listhaug varsler asylomkamp - kritiseres for «lite konkret høyttenkning»

Ap og Venstre oppfordrer Frp-Sylvi til å konsentrere seg om å gjøre jobben sin, i stedet for å snakke om omkamper i asylpolitikken.

STADIG STRENGERE: Sylvi Listhaug ønsker en strengere asylpolitikk, og sier det er dumt for Norge at Frp ikke fikk gjennomslag for de mest ytterligående innstrammingsforslagene sine. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. 
STADIG STRENGERE: Sylvi Listhaug ønsker en strengere asylpolitikk, og sier det er dumt for Norge at Frp ikke fikk gjennomslag for de mest ytterligående innstrammingsforslagene sine. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I gårsdagens utgave av Dagbladet varsler innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug omkamp om innstramminger på asylområdet.

Hun mener nemlig at innstrammingene Stortinget vedtok før sommeren, ikke går langt nok - og vil stramme inn ytterligere for familiegjenforening og asylbarn.

- Det er først og fremst dumt for landet at vi ikke fikk strammet inn mer, sier statsråden i intervjuet med Dagbladet.

- Familiegjenforening og lover rundt enslige mindreårige asylsøkere må vi følge tett framover. Vi har allerede advart Arbeiderpartiet om at lovene burde vært strengere på det området.

- Vanskelig å forholde seg til

Integreringspolitisk talsmann Eirin Sund i Arbeiderpartiet er trett av Listhaugs mange utspill om innstramminger - og minner om at et det står et bredt stortingsflertall bak innstrammingene som ble vedtatt før sommeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer