Listhaug varsler omkamp: Vil stramme inn enda mer på innvandringen

Sylvi Listhaug mener den ferske innstramminga i innvandringspolitikken ikke går langt nok. Nå vil hun gjennomgå lovene for familiegjenforening og enslige mindreårige asylsøkere.

IKKE FERDIG: Sylvi Listhaug er ikke ferdig med å stramme inn på asylpolitikken. Til høsten ønsker hun å gå ytterligere til verks. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE FERDIG: Sylvi Listhaug er ikke ferdig med å stramme inn på asylpolitikken. Til høsten ønsker hun å gå ytterligere til verks. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det er først og fremst dumt for landet at vi ikke fikk strammet inn enda mer, sier Sylvi Listhaug.

Hun fikk ikke fullt gjennomslag for sine forslag til asylinnstramminger, men gikk likevel seirende ut vårens asylkamp i norsk politikk: Stortinget vedtok Norges-historiens strengeste innvandringspolitikk.

Likevel, Frp-statsråden Listhaug, som lovet at Jesus ville støttet Frps innvandringspolitikk, skulle gjerne sett at det ble enda tøffere å få opphold i Norge.

- Det skal absolutt ikke utelukkes at vi må stramme inn mer. Vi må følge nøye med på det som skjer i Sverige og Danmark. Hvis innstramminger der fører til at flere kommer hit, må vi også ta grep.

- Hva konkret vil du stramme inn på?

- Familiegjenforening og lover rundt enslige mindreårige asylsøkere må vi følge tett framover. Vi har allerede advart Arbeiderpartiet om at lovene burde vært strengere på de områdene.

Yte, ikke nyte

I et intervju med VG tidligere i sommer fortalte Listhaug at hun må vurdere om hun vil stille til valg til Stortinget neste år. Før den tid har Listhaug derimot ingen planer om å gi seg i politikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer