Vil returnere 9000 asylsøkere neste år.

Listhaug vil bruke 105 millioner ekstra på asylretur

- Retur er en høyt prioritert oppgave.

VIL BRUKE PENGER PÅ RETURER: Listhaug planlegger å bruke 105 millioner kroner ekstra på å returnere flyktninger. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Foto: Endre Vellene / Dagbladet
VIL BRUKE PENGER PÅ RETURER: Listhaug planlegger å bruke 105 millioner kroner ekstra på å returnere flyktninger. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen satser på å returnere 9000 asylsøkere også til neste år og legger drøyt 100 millioner kroner ekstra på bordet for å nå målet.

Returmålet for neste år er det samme som i inneværende år, selv om antall asylsøkere har gått ned, sier innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til VG.

- Retur er en høyt prioritert oppgave. I statsbudsjettet for 2017 vil vi derfor foreslå å bruke 105 millioner kroner ekstra på uttransport, avslører Listhaug overfor avisen. Hun vil ikke bremse utsendelsene av dem som ikke reiser frivillig, til tross for at det blir færre som skal ut når det er færre som søker.

- Vi ønsker jo at de fleste returnerer frivillig om de ikke har rett til lovlig opphold i Norge. Men det er behov for å holde trykket oppe, spesielt for å sende et sterkt signal om at Norge ikke er noe land å søke seg til med mindre man har et reelt asylgrunnlag, sier innvandringsministeren.

I fjor var målet å sende ut 7800 personer, og fasiten ved årsslutt ble 7.825. I år ble det hevet til 9000, og det blir altså målet til neste år også.

- Det handler om å returnere dem som får avslag, men også om å finne kriminelle som skal utvises fra Norge. Vi er opptatt av å få returnert flest mulig for å opprettholde et rettferdig system, sier Listhaug.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer