Frps landsmøte

Listhaug vil gi skolene Jesus-tvang

- Mange er så utrolig redd for å trå feil, så for å vise hensyn mister man helt hodet, sier Sylvi Listhaug (Frp). Nå vil hun at skolegudstjenester skal bli obligatorisk for norske skoler.  

PÅ FRP-landsmøtet:  Sylvi Listhaug har med mannen, Espen Espeset og det nye barnet på Frp´s landsmøte på Gardermoen. Der tar hun blant annet til orde for at skolegudstjenester skal bli obligatorisk for skolene. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
PÅ FRP-landsmøtet:  Sylvi Listhaug har med mannen, Espen Espeset og det nye barnet på Frp´s landsmøte på Gardermoen. Der tar hun blant annet til orde for at skolegudstjenester skal bli obligatorisk for skolene. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Innvandrings- og integreringsministeren har mammapermisjon, men er på Frps landsmøte på Gardermoen i helga.

Der er en av sakene hun vil stemme for, en resolusjon som sier at det skal være obligatorisk for alle skoler i Norge å arrangere skolegudstjeneste

Bekymret for utviklinga

- Det går ut på at skoler skal ha obligatorisk skolegudstjeneste, og så kan du melde deg av hvis du ikke vil være med. Jeg synes det er kjempebra, for det du hører fra enkelte skoler, er at de nå gjør det motsatt, sier Listhaug.

Det synes hun er en uheldig utvikling, da hun mener det kan være lett for foreldre å glemme å melde fra om at barna deres får gå i skolegudstjeneste.

- Man hører eksempler fra skoler om at elever ikke har blitt med på det rett og slett fordi foreldre har glemt å melde fra, og det synes jeg er trist, for det er en god tradisjon, sier hun.

Forsvarte ordningen

Listhaug er selv personlig kristen, og sier hun selv har gode minner fra skolegudstjenester. Da debatten om ordningen raste rundt juletider i fjor, rykket hun ut for å ta ordningen i forsvar på bloggen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer