Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaug vil gjenforene flyktningfamilier i utlandet

 - Et vilkår at landet familien henvises til er trygt. 

GJENFORENING: Listhaug vil at familier som kan leve trygt sammen i et annet land, skal få avslag på søknad om familiegjenforening. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GJENFORENING: Listhaug vil at familier som kan leve trygt sammen i et annet land, skal få avslag på søknad om familiegjenforening. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil stramme inn på familiegjenforening og foreslår at familier som kan leve sammen i et annet trygt land får avslag.

Forslaget er sendt på høring med svarfrist i april, ifølge Vårt Land.

- Dette betyr at familiemedlemmer vil kunne få avslag på søknaden sin om familieinnvandring når det er mer naturlig at familien bosetter seg sammen i et annet land. Det er et vilkår at landet familien henvises til er trygt. Dette er et viktig tiltak for å sikre en mer bærekraftig asylpolitikk, sier Listhaug.

Utlendingsdirektoratet (UDI) sender nå egne folk til Norges ambassader i Beirut og Ankara.

- Vi skal bistå dem og styrke vår egen saksbehandling, slik at brukerne kan få raskere svar, sier UDI-direktør Frode Forfang til Vårt Land.

2059 syrere fikk i fjor innvilget gjenforening med et familiemedlem i Norge, og var med det den største nasjonalitetsgruppen blant dem som familieinnvandret. UDI regner med at antallet blir mye høyere i år.

UDI har utarbeidet en analyse, basert på tall fra 2004 til 2015, som viser at en flyktning i snitt fører til 0,6 familieinnvandrere. Somaliere ligger noe over snittet med én familieinnvandrer per flyktning. Dette skyldes delvis at det er mange store familier i gruppen. Afghanere ligger noe under snittet med 0,4, som henger sammen med at en høy andel av flyktningene fra Afghanistan er unge menn.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media