Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaug vil gjøre det vanskeligere å få opphold i Norge

Foreslår flere endringer.

Ett av tiltakene Sylvi Listhaug vil presentere, er langt strengere krav for å få permanent opphold i Norge. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Ett av tiltakene Sylvi Listhaug vil presentere, er langt strengere krav for å få permanent opphold i Norge. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandrere får ikke permanent opphold før etter fem år, ifølge regjeringens forslag. Først må de dokumentere norskkunnskaper, at de har vært i jobb i tre år og at de har bolig.

Tirsdag setter innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i gang arbeidet med å stramme inn reglene for å få permanent opphold i Norge.

Ett av tiltakene Listhaug vil presentere, er langt strengere krav for å få permanent opphold i Norge, skriver VG.

Perioden for å få permanent opphold i Norge utvides fra tre til fem år. Det betyr at det vil ta mye lengre tid å få permanent opphold.

Departementet sender på høring et forslag om at det i tillegg skal innføres krav om norsk- og samfunnskunnskap, samt krav til selvforsørgelse i tre år før det gis permanent opphold.

- Vi ønsker å innføre nye krav for å få permanent opphold i Norge, fordi vi mener de som kommer til Norge og som vil bo her, må vise stor vilje til faktisk å integrere seg til det norske samfunnet. Vi mener det må få konsekvenser hvis folk ikke vil integrere seg, sier Listhaug til avisa.

De som ønsker permanent opphold, må også bestå en muntlig prøve i norsk.

Listhaug sier de også vil stille krav om at utlendingen skal skaffe seg bolig.

 (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media