Listhaug vil ha nasjonal kartlegging av drikkevannet

- Askøy bør være en vekker for alle kommuner som vet de ikke har alt på stell, sier statsråden.

UTÅLMODIG: - Innbyggerne har rett til å forvente trygt og godt vann, sier folkehelseminister Sylvi Listhaug. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UTÅLMODIG: - Innbyggerne har rett til å forvente trygt og godt vann, sier folkehelseminister Sylvi Listhaug. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er utålmodig etter å få denne oversikten. Askøy bør være en vekker for alle kommuner som vet de ikke har alt på stell, sier Listhaug til VG.

Hun reiser selv til øykommunen ved Bergen på mandag.

Listhaug vil pålegge alle landets kommuner å rapportere om tilstand, vedlikeholdsplaner og investeringsbehov for vannverk og ledningsnett, og det er Mattilsynet som skal foreta kartleggingen.

Folkehelseministeren forventer svar så raskt som mulig, men erkjenner at det er et omfattende arbeid som vil ta tid.

Ønsker initiativet velkommen

- Vi vet at vedlikeholdsetterslepet er stort. Men innbyggerne har rett til å forvente trygt og godt vann. Når kommunen ikke leverer på kvalitet, kan følgene bli veldig alvorlige og tilliten til kommunen svekkes, sier hun.

Administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen i Rådgivende Ingeniørers Forening sier til NTB at hun ønsker Listhaugs initiativ velkommen.

- Vi har i år, for tredje gang på 10 år, sett på tilstanden til norske vannforsyningsanlegg. Like lenge har vi etterspurt et sterkere statlig engasjement for å sikre drikkevannet til norske forbrukere. Det er riktignok trist at det måtte en tragedie som Askøy til før politikerne våknet, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer