Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaug vil samarbeide med Anundsen for å rydde opp på Grønland

Ber byrådsleder Raymond Johansen (Ap) om et møte for å diskutere utfordringene i området.

PÅ GRØNLAND: : Sylvi Listhaug besøkte Grønland i Oslo for å snakke om kriminalitet knyttet opp til innvandrergjenger. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
PÅ GRØNLAND: : Sylvi Listhaug besøkte Grønland i Oslo for å snakke om kriminalitet knyttet opp til innvandrergjenger. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I helgen var innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) på besøk på Grønlands torg der hun uttrykte bekymring for utviklingen av kriminalitet blant ungdomsgjenger på Grønland.

- Vi ser at det utvikler seg ungdomsgjenger som bedriver kriminalitet. Vi ser at det er en del barn og unge som går i feil retning og det er bekymringsfullt, sier Listhaug.

Sylvi Listhaug har bedt om et møte med Raymond Johansen (Ap) og Oslo kommune, der hun ønsker sette seg ned sammen med byrådslederen og diskutere utfordringene, høre hvilke grep som tas og hva de tenker framover for å få kontroll på situasjonen.

- Vi er veldig langt unna svenske tilstander i Norge, heldigvis, men vi må heller ikke la det utvikle seg dit hen og da gjelder det å ta grep når vi ser at vi har utfordringer som her på Grønland, sier Listhaug til Dagbladet.

BESØK: Sylvi Listhaug oppsøkte Grønland i Oslo for å komme nærmere på problemene i omårdet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BESØK: Sylvi Listhaug oppsøkte Grønland i Oslo for å komme nærmere på problemene i omårdet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Krimininalitet

Lørdag omtalte Dagbladet en sak der politiet mener godt organiserte rumenere som utgir seg for å være tiggere, står bak omfattende salg av ulovlige legemidler på Grønland og i østlig del av Oslo sentrum.

Listhaug ser at omsetningen av illegale legemidler er en del av utfordringen på Grønland.

- Piller kan selges til barn og unge også. Det kan bidra til at flere kommer inn i en kriminell løpebane og går inn i et rusmiljø. Det er svært uheldig. Det er en del av alt det vi må se på når det gjelder Grønland. Politiet spiller en viktig rolle og derfor er det naturlig at jeg og justisminister Anders Anundsen samarbeider om disse spørsmålene som omhandler Grønland og da også med Oslo kommune, sier Listhaug.

Boforhold

I helga gikk også politimesteren i Oslo ut og ba politikerne se på boligsituasjonen på Grønland.

– Det vi ser nå er at vi har mye rotløs ungdom som begår kriminalitet og selger narkotika. Det er de klassiske problemene her, med språkvansker, men også skolegang som er manglende, sier politimester Hans Sverre Sjøvold til NRK.

Dette er et av temaene Sylvi Listhaug ønsker å snakke med byrådsleder Raymond Johansen om.

- Jeg vil høre hvordan Raymond Johansen og Oslo kommune jobber her på Grønland. Spesielt knyttet til de kommunale boligene der vi vet at det er mange små leiligheter med store familier. Det er en av grunnene, sier politiet, til at barn ned i åtteårsalderen driver gatelangs, sier Sylvi Listhaug.

Hun er klar på at det er Oslo kommune som har ansvaret for integreringsprosessen i kommunen og for oppvekstvilkårene for barna på Grønland.

- Dette er så viktig at jeg mener det er viktig for meg å engasjere meg når ting går i feil retning. Vi skal ikke la være å engasjere oss når vi ser at det trengs, selv om andre har ansvaret, sier Sylvi Listhaug.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!