Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Listhaugs danske kollega: - En fullstendig overdrevet og hysterisk debatt

Listhaug får støtte av Danmarks innvandringsminister.

SAMMEN I OSLO: Sylvi Listhaug fikk besøk av sin danske kollega, Inger Støjberg i fjor sommer. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
SAMMEN I OSLO: Sylvi Listhaug fikk besøk av sin danske kollega, Inger Støjberg i fjor sommer. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sylvi Listhaugs får støtte av din danske kollega, innvandrings- og integreringsminister Inger Støjberg, etter sin avgang i dag.

Støjberg kaller debatten som har gått den siste uka for fullstendig overdrevet og hysterisk.

- I dag har min gode venninne og kollega, Sylvi Listhaug måtte trekke seg som justis-, beredskaps- og innvandringsminister i Norge, skriver Støjberg på Facebook.

- En hysterisk debatt

Videre skriver hun:

- Dette skjer etter noe jeg vil kalle en fullstendig overdreven og hysterisk debatt om en Facebook-oppdatering, som Sylvi skrev om norsk politikk og fremmedkrigere for et par uker siden.

Støjberg har selv fått kritikk og skapte i fjor overskrifter langt utover Danmarks grenser da hun feiret innstramming nummer 50 på asylfeltet med kake.

Nå mener hun at venstresiden i norsk politikk har misforstått budskapet i Listhaugs omstritte Facebook-innlegget med vilje.

- Sterkere tilbake

- De har hele tiden hatt et horn i siden på Sylvi, fordi hun er sterkere enn noen annen norsk politiker, og vært banebrytende for en streng innvandringspolitikk.

Støjberg benytter også anledningen til å berømme Listhaug for det hun har fått til i sin tid som statsråd.

STRENGE MINISTRE: Én dame blir oftere og oftere sammenlignet med Sylvi Listhaug, Danmarks innvandrings- og integreringsminister Inger Støjberg. På besøk i Oslo tok de to ministrene seg en runde på Grønland, og forklarte hvordan det er å «stå sammen i stormen». Reporter: Torun Støbakk / Video: Anna Näumann Vis mer

- Hennes dyktige håndtering av innvandringspolitikken vil bli savnet. Og jeg er fullstendig overbevist om at Sylvi vil komme enda sterkere tilbake, skriver hun.

Hentet inspirasjon i Norge

Støjberg besøkte Norge og Listhaug i fjor sommer. Hun sa da at det var mye inspirasjon å hente fra sin norske kollega.

- Det er masse inspirasjon å hente i Norge. Et eksempel er utsendelse av avviste asylsøkere og kriminelle. Der ligger Norge helt i front. Det er det ingen tvil om. Derfor er det viktig for meg å se nøyaktig hva det er dere gjør her, og vi har allerede kopiert en del av «den norske modellen». Og jeg har også blitt inspirert til mer ved å være her i dag, uttalte Støjberg til Dagbladet.

Flere har tidligere trukket paralleller mellom de to politikerne. Blant dem er Ann Magritt Austenå, generalsekretær i Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS)

- Det er to damer med gjensidig nytte av hverandre. Der Danmark er strengere enn Norge, bruker Listhaug det som eksempel for at Norge bør bli strengere, og motsatt, har Austenå tidligere uttalt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!