+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Listhaugs svar til knivoffer:
- Jeg er full av beundring

I 2018 tok «Erik» kontakt med flere politikere i frustrasjon over straffeutmålingen til den 17 år gamle gutten som nesten drepte ham i 2017.

TOK KONTAKT: Sylvi Listhaug (Frp) svarte «Erik» personlig da han tok kontakt i frustrasjon etter at saken hans var ferdig i tingretten. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
TOK KONTAKT: Sylvi Listhaug (Frp) svarte «Erik» personlig da han tok kontakt i frustrasjon etter at saken hans var ferdig i tingretten. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

I et intervju med Dagbladet har «Erik» fortalt om hvordan han i 2017 ble overfalt og knivstukket 53 ganger i sitt eget hjem på Vulkan i Oslo. Han valgte å la seg intervjue fordi han føler ansvar for å sette søkelys på saken.

«Erik» ble nemlig angrepet av en 17 år gammel gutt, og det viste seg at gutten var godt kjent for både politi og barnevern. Gutten hadde tidligere blitt dømt for ran, trusler og vold.

- Maktesløs mot systemet

Da saken startet i tingretten, la aktor ned påstand om at gutten skulle dømmes til forvaring med en tidsramme på fem år. Da den første dommen falt i mai 2018, ble gutten derimot dømt til tre år og åtte måneders fengselsår, og 100 000 kr i oppreisning etter lemping.