Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for voldtekter i Asker:

Litauer dømt til åtte og et halvt års fengsel for to voldtekter

Borgarting lagmannsrett har skjerpet straffen for en 29 år gammel litauisk mann som er kjent skyldig i to grove voldtekter i 2015 og 2016.

SKJERPET STRAFF: Borgarting lagmannsrett har skjerpet straffen for en 29 år gammel litauisk mann som er kjent skyldig i to grove voldtekter i 2015 og 2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SKJERPET STRAFF: Borgarting lagmannsrett har skjerpet straffen for en 29 år gammel litauisk mann som er kjent skyldig i to grove voldtekter i 2015 og 2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Asker og Bærum tingrett ble mannen dømt til åtte års fengsel. Under ankesaken mente statsadvokat Iselinn Håvarstein at 29-åringen burde dømmes til ni års fengsel, men lagmannsretten konkluderte med en dom på åtte og et halvt år, skriver Budstikka.

To ganger voldtok den hivsmittede mannen to kvinner i timevis hjemme i sin egen leilighet i Asker. Den ene var beruset og ute av stand til å kontakte venner da hun i 2015 ble med mannen hjem fra byen. Der ble hun voldtatt gjentatte ganger og slått kraftig flere ganger i løpet av natten før hun på morgenkvisten fikk reise hjem.

Det andre tilfellet skjedde høsten 2016 da mannen over internett bestilte en prostituert kvinne fra Hviterussland. Da hun mente kunden hadde fått det han hadde betalt for, trakk han fram et gevær og sa han tidligere hadde drept to personer. Han tok også mobiltelefonen hennes og begikk flere voldtekter før kvinnen til slutt iført morgenkåpe og uten sko klarte å rømme til en nabo. Da stakk mannen av og var på frifot i to måneder før han ble pågrepet i desember 2016.

De to fornærmede ble tilkjent henholdsvis 175 000 og 200 000 kroner i oppreisningserstatning.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!