Litauere sjekket ut av tortursaken i Nærøy

Landsmann ligger i kunstig koma etter å ha blitt funnet hengende opp ned.

SJOKKERENDE FUNN: Melkebonden i Bjørndalen i Nærøy kommune fant den ansatte gårdsarbeideren hengt opp i tau rundt hender i føtter i dette huset på gården på morgenen påskeaften. Foto: MORTEN WENGSTAD / YTRINGEN
SJOKKERENDE FUNN: Melkebonden i Bjørndalen i Nærøy kommune fant den ansatte gårdsarbeideren hengt opp i tau rundt hender i føtter i dette huset på gården på morgenen påskeaften. Foto: MORTEN WENGSTAD / YTRINGENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn fra Litauen som lørdag ble pågrepet med tjuvgods i Namsos, er sjekket ut av tortursaken i Nærøy.

De to ble avhørt i helgen, men har trolig ingenting med mishandlingen å gjøre, opplyser politiet til NRK.

- Vi syntes det var naturlig å sjekke de to opp mot det som skjedde i Nærøy, men det er ikke noe som tyder på at disse to har noe med saken å gjøre, sier etterforskningsleder Bengt Blom.

Politiet fant tjuvegods i bilen til de to litauerne etter at de lørdag kjørte seg fast i Spillum. De to framstilles for varetektsfengsling i tirsdag, siktet for vinningskriminalitet.

Den mishandlede mannen, også han fra Litauen, ble lørdag funnet hengende opp ned etter føtter og hender i 10-tida på en gård i den lille grenda Bjørndalen i Nærøy.

Mannen ligger i kunstig koma på St. Olavs hospital og har gjennomgått flere operasjoner.

Etterforskningsleder Hans-Petter Gjertsås ved politiet i Ytre Namdal sier til Adresseavisen at eventuelle gjerningspersoner i ytterste konsekvens kan bli siktet for drapsforsøk.

- Man må forstå at det å forlate en person på denne måten kan føre til dødsfall dersom vedkommende ikke får hjelp, sier Gjertsås.

(NTB)