Litaueren som ble hengt opp etter armer og bein ligger fortsatt i koma

Politiet har ingen mistenkte i saken.

UTEN MISTENKTE: Melkebonden i Bjørndalen i Nærøy kommune fant den ansatte gårdsarbeideren (31) hengt opp i tau rundt hender i føtter i dette huset på gården på morgenen påskeaften. Politiet har fortsatt ingen mistenkte i saken. Foto: Morten Wengstad/Ytringen.
UTEN MISTENKTE: Melkebonden i Bjørndalen i Nærøy kommune fant den ansatte gårdsarbeideren (31) hengt opp i tau rundt hender i føtter i dette huset på gården på morgenen påskeaften. Politiet har fortsatt ingen mistenkte i saken. Foto: Morten Wengstad/Ytringen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påskeaften ble en gårdsarbeider (30) fra Litauen funnet hengt opp etter hender og føtter på en gård i den lille grenda Bjørndalen i Nærøy i Nord-Trøndelag.

Gårdbrukeren gikk for å se etter mannen, da han oppdaget at det ikke var stelt i fjøset den morgenen. Mannen hadde trolig hengt slik i flere timer, men politiet vet ikke hvor lenge, da mannen ikke er avhørt enda.

- Han ble funnet i ti-tida i dag morges. Det virker som om han er blitt kneblet og opphengt, sa Ola Hofstad, operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet påskeaften.

Fortsatt i koma Over to uker seinere ligger mannen fremdeles i koma.

- Vi hadde kontakt med lege i går. Det er lite trolig at vi får avhøre ham i løpet av denne uken også, sier etterforskningsleder Bengt Ivan Blom til Dagbladet.

Han forteller at mannen er stabil, men under behandling.

- Han har store skader, som en konsekvens av at han ble hengt opp etter armer og bein. Legen snakker om varige mén, men det er uklart i hvilken grad, sier Blom.

Kan ta tid Politet holder fremdeles mulighetene åpne for at han kan avhøres denne uken, men er forberedt på å måtte vente til neste uke.

- Det kan ta ett til to døgn etter at han våkner til han er våken nok til at vi kan avhøre ham. Det må vi respektere, forteller Blom.

Den taktiske etterforskningen er stort sett over etter at 14-15 vitner med tilknytning til nærområdet er avhørt. Politiet jobber nå teknisk for å komme nærmere en løsning i saken. Det jobbes med å kartlegge mobilaktiviteten i området.

- Vi jobber parallelt selv om vi ikke kan avhøre mannen enda. Vi har sendt inn en del gjenstander og spor som vi håper å finne biologiske spor på.

To menn Før mannen ble lagt i koma skal han ha sagt at han fikk besøk av to personer ved midnatt.

- Han skal ha sagt «two boys», men det er vanskelig å vektlegge slike korte utsagn i den tilstanden han er, sier operasjonsleder Ola Hofstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Foreløpig har politiet ingen mistenkte i saken.