Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Litauiske hovedmenn i boliginnbrudd-bande tatt

To menn pågrepet i Oslo i dag morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Politiet har i dag pågreprepet to litauiske menn som skal være sentrale i en tyveribande knyttet til en innbruddsbølge på Østlandet, melder NRK.

De to ble pågrepet i 05.30-tida på Romsås i Oslo.

- Jeg kan bekrefte at vi pågrep to litauiske personer i morgentimene i Oslo i dag. Vi mener dette er to hovedmenn i et miljø som vi mener står bak en lang rekke boliginnbrudd over hele Østlandet, sier politiadvokat i Kjell Johan Abrahamsen til Dagbladet.no.

Abrahamsen leder politiets «Operasjon Grenseløs», som konsentrerer seg om såkalte mobile vinningskriminelle fra utlandet som opererer i Norge.

- Vi har jobbet målretta og over lengre tid mot dette miljøet, sier Abrahamsen.

- Vi mistenker dem for å stå bak innbrudd i eneboliger, der de har tatt seg inn om natta og tatt lett omsettelig gods, sier politiadvokaten.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser og sier de fortsatt står «midt oppi aksjonen».

Ifølge NRK pågår det også en aksjon i Drammen. Dagens aksjoner er samordnet mellom politidistriktene i Asker og Bærum, Telemark, Søndre Buskerud og Vestfold.

Aksjonen kommer som følge av en kraftig økning i innbrudd i villaer og leiligheter på Østlandet de siste par årene. Bare i Oslo økte antall villainnbrudd med 200 prosent fra 2007 til 2008.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling