India

Litchi-dødsfall blant barn stiger: - Alle hadde lavt blodsukker

En mystisk sykdom har rammet barn i Øst-India de siste åra. Nå har dødstallene steget til over 100 på bare noen uker. Foreldrene krever svar fra myndighetene.

MYSTISK SYKDOM: Over 100 barn har dødd av en mystisk betennelse eller infeksjon i hjernen i løpet av de siste ukene. Bildet er fra et av utbruddene i 2017. Foto: REUTERS/Adnan Abidi / NTB Scanpix/
MYSTISK SYKDOM: Over 100 barn har dødd av en mystisk betennelse eller infeksjon i hjernen i løpet av de siste ukene. Bildet er fra et av utbruddene i 2017. Foto: REUTERS/Adnan Abidi / NTB Scanpix/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mengder med foreldre har samlet seg utenfor et sykehus i den østre delen av byen Bihar i India for å protestere, skriver CNN.

Helsemyndighetene har nemlig bekreftet at minst 109 barn har omkommet etter en betennelse eller infeksjon i hjernen bare i løpet av de siste par ukene.

Forårsakes av virus eller miljøgifter

Diagnosen til barna har vært akutt encefalitt - en nevrologisk sykdom som enten forårsakes av et virus eller miljøgifter knyttet til litchi-frukten.

Lokale medier viser bilder av mødre som gråter, foreldre som løper ved siden av bårer hvor barna deres ligger, og mengder med foreldre som kommer bærende med barna inn til sykehuset og ber om hjelp.

Den offisielle responsen, både fra sykehuset og den administrative avdelingen, har vært vag og sein. På de to sykehusene i regionen har det blitt innlagt mer enn 400 barn som klager over feber, svimmelhet, og delirium siden starten av året.

Symptomene på akutt encefalitt har spredd seg over et par distrikter i India den siste tida, men er konsentrert i de fattigere områdene av Uttar Pradesh, Bihar og Vest-Bengal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer