Lite å lære

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I går arrangerte Norsk Presseforbund høring om kjendis og betalingsjournalistikk i norske medier. Utgangspunktet var Håvard Melnæs bok om Se og Hør, og stort lenger enn til det utgangspunktet kom ikke gårsdagens høring.

Dels skyldes det at Se og Hør har en egen journalistisk praksis, der systematisk betaling og dyrking av nytte-vennskap med kjendiser kombineres med betaling for informasjon om de samme. Og dels kommer ikke debatten videre fordi Se og Hørs ledelse synes uten vilje - eller kan det være evne - til å diskutere etiske prinsipper for journalistikk.

Det er nyttig at Se og Hørs særegne praksis blir gjort synlig, men det er synd at avsløringene gir et dårlig grunnlag for å diskutere de stadig nye etiske utfordringene andre aviser og medier i dag møter.

For alle medier må forholde seg til kommersialiseringen av vår offentlighet, alle medier bør daglig diskutere sin etikk, og alle tråkker vi noen gang over grensen. Der kan vi bli bedre, men det er som vanlig lite vi kan lære av Se og Hør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer