OPPRØRT: Siv Jensen er ikke fornøyd med at Norge troner på voldtektstoppen.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
OPPRØRT: Siv Jensen er ikke fornøyd med at Norge troner på voldtektstoppen. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Lite ærefullt at Norge topper voldtektsstatistikken i Skandinavia

Siv Jensen etter voldtektsbølgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonen krever mer synlig politi i gatene og mener regjeringen ikke gjør nok for å bedre den manglende tryggheten for kvinner i Oslo. Frps Siv Jensen hevder at politidekningen stadig blir verre.

Ved starten på Stortingets møte onsdag leverte både Venstre og Frp representantforslag knyttet til voldtektsproblematikken, og temaet ble tatt opp i det første spørsmålet i den muntlige spørretimen.

- Norge topper voldtektsstatistikken i Skandinavia. Det er lite ærefullt. Når skal regjeringen sette i verk tiltak som virker? Det går av bølge av voldtekter over Oslo, noe som er en fallitterklæring for likestillingen og for tryggheten i samfunnet. Vi krever mer synlig politi i gatene og tiltak mot det faktum at asylsøkere er overrepresentert når det gjelder overfallsvoldtekter, sa Jensen.

Stoltenberg forsikret at regjeringen har styrket politiet både i år og i budsjettet for neste år, særlig den spesielle etterforskningsenheten ved Kripos som håndterer overfallsvoldtektene.

- Denne gruppen øker fra 8 til 16 personer fra 2010 til 2012. Vi øker bevilgningene til Oslo, noe som gir flere stillinger, og vi har doblet opptaket ved Politihøgskolen, noe som gir oss mange nye politifolk. Vi trenger bedre politidekning og det vil komme, svarte statsministeren.

(NTB)