Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lite barn funnet død i Nord-Trøndelag

Barnefaren (29) er pågrepet.

 MISTENKELIG DØDSFALL:  Det var en lege som varslet politiet om funn av et dødt barn i Leksvik kommune onsdag. Faren er pågrepet av politiet. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
MISTENKELIG DØDSFALL: Det var en lege som varslet politiet om funn av et dødt barn i Leksvik kommune onsdag. Faren er pågrepet av politiet. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 12.40 i dag fikk politiet melding om funn av et dødt spedbarn i Vanvikan i  Leksvik kommune. Barnet skal være cirka ett år gammelt.

Lege varslet politiet Det ble først tilkalt helsepersonell til stedet, og det var en lege som varslet politiet om dødsfallet.

- Omstendighetene gjorde at legen på stedet varslet politiet, sa politistasjonssjef Snorre Haugdahl på en pressekonferanse klokken 14.45, ifølge Trønder-Avisa.

Politiet har varslet en ny pressekonferanse klokka 18.00.

Faren pågrepet Barnefaren på 29 år er pågrepet i saken og skulle avhøres i ettermiddag. Saken etterforskes som et mistenkelig dødsfall.

- Vi har ikke tatt ut noen formell siktelse mot barnefaren ennå, men det vil trolig skje om ikke altfor lang tid. Han har heller ikke fått noen advokat ennå. Dødsfallet betegnes som mistenkelig, og derfor pågrep vi barnefaren, sier politiadvokat Trude Skogen i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ifølge adressa.no er moren til barnet er tatt hånd om, og Nord-Trøndelag politidistrikt vil få bistand fra Sør-Trøndelag i etterforskningen.

Barnevernet koblet inn Ordfører Einar Strøm sier til Dagbladet at kommunen er klar med sitt kriseteam.

- Barnevernet er rutinemessig koblet inn i saken. Det er naturlig i en slik situasjon, sier han til Dagbladet.

Vanvikan er et tettsted i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag rett over Trondheimsfjorden nær Trondheim.

Dagbladet kommer med mer.

PRESSEKONFERANSE: Politiet i Nord-Trøndelag etterforsker dødsfallet til et lite barn i Leksvik kommune i dag tidlig. Det var en lege som varslet politiet. Barnefaren er pågrepet i saken. Foto: Terje Næss
PRESSEKONFERANSE: Politiet i Nord-Trøndelag etterforsker dødsfallet til et lite barn i Leksvik kommune i dag tidlig. Det var en lege som varslet politiet. Barnefaren er pågrepet i saken. Foto: Terje Næss Vis mer