Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lite folk på visning

Dagen etter rentesjokket hadde huseier Kjell Erik Dahl-Andersen visning på leiligheten sin i Trondheim. Det var ikke så mange som dukket opp i Jonas Lies gate, men de som kom, var ikke grepet av rentepanikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dahl-Andersen, som selv er eiendomsmekler, tror ikke rentehoppet skremmer folk fra å gå på boligvisning. Han har stor tro på at han får solgt boligen sin til prisantydningen på 1,2 mill.

- Det er lite folk her, men det kan like gjerne skyldes at distribusjonen av den lokale avisa sviktet i dag. Renta kan fort synke igjen. Folk som er ute etter en bestemt bolig, tenker langsiktig. Potensielle kjøpere av min leilighet vil sannsynligvis være veletablerte, sier Dahl-Andersen.

To av de frammøtte, Lisbet Østby og Alfred Kristiansen, var heller ikke spesielt bekymret for den siste renteøkningen.

- Med det lånet vi har i dag, takler vi renteøkningen uten problemer, og vi kan også tillate oss å kjøpe en dyrere bolig. I dag har vi boliglån med flytende rente, og det vil vi fortsette med. Vi har begge fast inntekt, og vi tror renta vil synke igjen, sier Alfred Kristiansen.

- Dette var en lekker leilighet. Denne har jeg lyst på, sier Lisbet Østby begeistret og utelukker ikke at de vil legge inn et bud.

- Det er mulig at renteøkningen fører til færre kjøpere på boligmarkedet for en periode, men sentrumsnære leiligheter av denne typen vil neppe synke i pris av den grunn, sier huseier og eiendomsmekler Dahl-Andersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!