Lite folk på visning

Dagen etter rentesjokket hadde huseier Kjell Erik Dahl-Andersen visning på leiligheten sin i Trondheim. Det var ikke så mange som dukket opp i Jonas Lies gate, men de som kom, var ikke grepet av rentepanikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dahl-Andersen, som selv er eiendomsmekler, tror ikke rentehoppet skremmer folk fra å gå på boligvisning. Han har stor tro på at han får solgt boligen sin til prisantydningen på 1,2 mill.

- Det er lite folk her, men det kan like gjerne skyldes at distribusjonen av den lokale avisa sviktet i dag. Renta kan fort synke igjen. Folk som er ute etter en bestemt bolig, tenker langsiktig. Potensielle kjøpere av min leilighet vil sannsynligvis være veletablerte, sier Dahl-Andersen.

To av de frammøtte, Lisbet Østby og Alfred Kristiansen, var heller ikke spesielt bekymret for den siste renteøkningen.

- Med det lånet vi har i dag, takler vi renteøkningen uten problemer, og vi kan også tillate oss å kjøpe en dyrere bolig. I dag har vi boliglån med flytende rente, og det vil vi fortsette med. Vi har begge fast inntekt, og vi tror renta vil synke igjen, sier Alfred Kristiansen.

- Dette var en lekker leilighet. Denne har jeg lyst på, sier Lisbet Østby begeistret og utelukker ikke at de vil legge inn et bud.

- Det er mulig at renteøkningen fører til færre kjøpere på boligmarkedet for en periode, men sentrumsnære leiligheter av denne typen vil neppe synke i pris av den grunn, sier huseier og eiendomsmekler Dahl-Andersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer