Lite håp for over 60 savnede

Ferge gikk ned nord for New Zealand.

LITE HÅP: Det New Zealands luftforsvar finner en redningsflåte etter ferjeforliset. Over 60 personer er fortatt savnet etter at fartøyet gikk ned natt til torsdag. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / HO / NEW ZEALAND DEFENCE FORCE
LITE HÅP: Det New Zealands luftforsvar finner en redningsflåte etter ferjeforliset. Over 60 personer er fortatt savnet etter at fartøyet gikk ned natt til torsdag. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / HO / NEW ZEALAND DEFENCE FORCEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person er funnet død etter at en ferje sank utenfor kysten av Tonga, nord for New Zealand. Over 60 andre fryktes omkommet.

Ferja sank natt til torsdag rundt 86 kilometer nordøst for Tongas hovedstad Nuku'alofa og skal ha gått ned svært raskt.

- Ingen kvinner eller barn overlevde, sier Siaosi Lavaka, som ble reddet i land etter ulykken.

Torsdag morgen regnet redningsmannskapene 25 personer som savnet, men dette tallet ble oppjustert etter at det kom fram at ferjen hadde 117 personer om bord, og ikke 79, som det i begynnelsen ble oppgitt. én person er funnet omkommet.

- Det er ikke stort håp om å finne de savnede i live. Det er en trist dag og et stort tap for et lite samfunn, sier Tongas statsminister Feleti Sevele.

Mellom 53 og 55 personer er blitt reddet opp av sjøen etter forliset.

- Et stort antall liv har gått tapt, frykter Australias statsminister Kevin Rudd, som beskriver ulykken som en tragedie.

New Zealand styrer redningsoperasjoner i Tonga, en stat bestående av 169 øyer nord for New Zealand.